Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ 10 продуктів для красивої шкіри

Горіхи: корисно та смачно

Найчастіше під доглядом за шкірою мається на увазі очищення, зволоження, живлення і тому подібні процедури. Аніскільки не зменшуючи їх значимості, необхідно відзначити: без правильного харчування всі диво-маски, креми і гелі будуть якщо не даремні, то вже точно малоефективні. Які ж продукти необхідно їсти для того, щоб шкіра сяяла красою?

Усього кілька років тому вчені стверджували, наприклад, що шоколад є причиною підвищеної жирності шкіри. Сьогодні ж це твердження визнане міфом. Тому ми не говоритимемо про те, чого їсти не потрібно, а зосередимося на тому, які ж продукти необхідні нашій шкірі. Доповнивши їх великою кількістю води, помірним фізичним навантаженням і здоровим сном, можна досягти приголомшливих результатів!

1. Жирна риба. Напевно, багато хто чув, що риба корисна для роботи мозку, проте не менш важлива вона і для шкіри. Особливо її жирні різновиди: сардини, макрель, тунець (свіжий, а не консервований). Вони містять "хороші" жири, які допомагають заспокоювати запалення і зберігати шкіру зволоженою. Тому особливо важливі вони в тому випадку, якщо ваша шкіра суха або чутлива, а також схильна до висипань.
Їсти жирну рибу слідує до трьох разів на тиждень. Якщо ви не переносите жирної їжі – можна замість цього приймати риб´ячий жир.

2. Горіхи й насіння. Це просто криниця корисних речовин в малому об´ємі. Наприклад, горіхи і насіннячка містять вітаміни А і Е, які так часто рекламують як складову частину кремів. Ці вітаміни відомі як антиоксиданти, вони захищають шкіру від атмосферних впливів і сонячного випромінювання. Лідери по корисності серед насіннячок – гарбузові і соняшникові, серед горіхів – волоські і мигдаль. Їх можна додавати до салатів, злакових сніданків або їсти окремо.

3. Авокадо. Цей зелений плід володіє відмінними зволожуючими властивостями, тому особливо актуальний для сухої шкіри. Їжте авокадо в салатах або змішуйте його із сметаною і перцем чилі.

4. Оливкова олія. У Італії і Греції цей продукт вже давно має статус не просто харчового інгредієнта, але і ліків. Там звичайна практика – намазати шкіру маслом, щоб заспокоїти запалення або сонячний опік. Прийом оливкового масла всередину не менш дієвий. Використовуйте його якомога частіше в салатах і інших стравах, і ваша шкіра буде вам вдячна.

5. Ягоди. Ожина, малина, чорниця не тільки приголомшливо смачні, але і багаті вітамінами С та Е. Вітамін С – відомий "реставратор" шкіри, він допомагає організму виробляти колаген (білок у складі шкіри, який відповідає за еластичність та пружність). А завдяки цьому – зберігає шкіру гладкою. Їжте ягоди як десерт або у складі сніданку. Примушувати себе не доведеться!

6. Шпинат. Подібно до іншої зелені, він містить вітаміни А, В, С, Е, а також залізо. Тому якщо ви будете регулярно їсти шпинат, то ваша шкіра просто сяятиме. Його можна класти в бутерброди і салати – мінімум часових витрат і максимум ефекту!

7. Манго. Вміст бета-каротину забезпечує манго його колір і допомагає шкірі справлятися з роздратуваннями і запаленнями. Такими ж властивостями володіє морква, тому якщо ви не любите манго – можете замінити його цим звичним для наший країни овочем.

8. Зерна. Якщо організм не може позбавитися від шлаків, то з часом токсини почнуть негативно впливати на шкіру. Хліб з муки грубого помолу, неочищений рис допоможуть вам подолати цю проблему. Крім того, у них міститься вітамін В і залізо – необхідні для шкіри елементи.

9. "Живий" йогурт. Він називається так, тому що містить лактобактерії, поліпшуючі травлення і сприяючі очищенню шкіри. Щоденна порція "живого" йогурту допоможе справитися з шкірними захворюваннями і зберегти красу обличчя й тіла.

10. Зелений чай. Він не тільки корисний для роботи серця, але і часто застосовується при виготовленні кремів. А все тому, що зелений чай містить особливий вид антиоксидантів, який уповільнює процеси старіння і бореться з вірусами. Щодня пийте одну-дві чашки – і можете забути про ранні зморшки.

Подивившись на цей список, можна сказати: правильно харчуватися – задоволення недешеве. Проте подумайте про те, скільки грошей ви заощадите на дорогих засобах з догляду за шкірою! Приємного вам апетиту та красивої шкіри.

Тетяна Йова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Лід для обличчя: чи є користь?

Останніми роками застосування льоду для покращення стану шкіри обличчя стало особливо популярним, тому що дає змогу побачити помітні результати миттєво. Лід дарує шкірі свіжий, сяючий вигляд. До речі, саме тому б'юті-експерти рекомендують зберігати доглядову косметику в холодильнику і наносити дані продукти холодними.

Чарівність епохи Чосон – бренд Beauty of Joseon

Побачивши баночку будь-якого засобу бренду Beauty of Joseon важко не перейнятися традиційною культурою Південної Кореї. На логотипі – класична корейська каліграфія, в упаковках – кольори та фактури, що відсилають до образу ханбока (народного корейського костюма). Традиційні корейські мотиви пронизують роботу бренду від складу косметики до філософії компанії.

Псоріаз і море: чи можуть допомогти сонце й солона вода?

Що таке псоріаз?

Псоріаз є неінфекційним та хронічним захворюванням, від якого страждає 1-3% людей у всьому світі. Він характеризується низкою загострень та ремісій і може з'являтися у людей будь-якого віку, статі та раси. А ось інтенсивність та тривалість його симптомів значно варіюється від людини до людини.

Нічний крем: чому він настільки важливий?

Чому потрібно користуватися нічним кремом?

Багато хто недооцінює нічні креми, вважаючи, що вони не дуже відрізняються від денних, або просто лінуються користуватися ними. Тим не менш, нічне зволоження – невід'ємний крок у догляді за шкірою, яким у жодному разі не варто нехтувати.