Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

А чи знаєте ви, де живе Святий Миколай?

А чи знаєте ви, де живе Святий Миколай?
 

А чи знаєте ви, де живе святий Миколай? Так, так, той самий добрий дідусь Миколай, який всім на Землі допомагає та дарує 19 грудня слухняним малюкам подарунки, тихесенько-тихесенько поклавши їх під подушки. Ну добре, якщо ви не знаєте, то я вам розповім казку про нього, а ви послухайте.


У прекрасній країні, яку сам Бог, щедро обдарував зеленню і квітами, степами і лісами, блакитним небом і морем, річками і радісними піснями, є чарівний таємничий ліс. Його таємничість неможливо так просто пізнати. На перший погляд, це звичайний ліс, і все в ньому росте звичайно, і звичайні мешканці в ньому. Але є в цьому лісі така чарівна невидима стежка, яка веде до казкової галявини. Тут немає ні зими, ні літа, ні дня, ні ночі, ні дощів, ні злив, але завжди є сонце - як споглядання Боже і є місяць - як показник часу. Тут немає земних проблем, тут дерева вкриті смачними плодами, а земля усіяна ароматними ягідками. Тут живуть чудові звірі й птахи добрі та люб'язні, які один на одного не полюють і ніколи не вмирають, і спілкуються людською мовою.

Всі чудово і мирно в цьому чарівному просторі, в цій безкраїй добрій країні.

І саме посеред цього таємничого лісу на тій чарівній галявині росте старий-престарий, величезний-превеличезний Дуб. У нього грубезний могутній стовбур, що і п'ятдесят малюків, узявшись за руки, не охоплять його; потужні, ніби там зібрано всі сили земних гір, кореневища; та пишна вічнозелена крона, яка досягає самого неба. На верхівці Дуба сидить великий і мудрий Сокіл, він має можливість з такої висоти споглядати усю Землю і бачити всіх людей. З-під потужних коренів того Дуба беруть початок дві річки: Золота Ріка Любові та Срібна Ріка Щастя. Води тих річок розтікаються по всій Землі. Око людини не може побачити їх, а от серця людей... так. Своїми хвилями річки можуть наповнити щастям тільки добрі і чуйні серця.

На великому Дубі ростуть яскраві жолуді, які сяють, ніби зірочки, вони містять у собі бажання людей, але тільки щирі і добрі бажання, тому що зло на цю галявину ніяк не може потрапити. Зло, яке захоче потрапити сюди, зустрічають два величезних Орла-стража. Це птахи з величезними могутніми дзьобами, які можуть розбивати кам'яні гори; з величезними кігтями, які розривають самі тверді скелі; у яких пір'я - гострі стріли, а погляд ніколи не сплячих очей випромінює блискавки. Ще жодне зло, жодна біда не уникли покарання Орлів.

Біля величезного Дуба росте Калина Добра. Пилок її квітів самий чарівний на світі, він містить в собі добро, а плоди Калини - червоні ягідки - містять красу. У Калини є одна гілочка, яка не цвіте і не покривається плодами, ця гілочка - чарівна сопілка, звуки якої сповнені найщирішим добром і можуть добиратися до злих сердець, щоб хоч трошки зменшити зло.

Великий Дуб і Калина ростуть посеред квіткової галявини, і квіти там небачено чудової краси та небачено яскравих кольорів. Ті чудові квіти - це мрії людей. Вони ростуть, цвітуть, випромінюють красу. А коли щасливі мрії збуваються, тоді вони перетворюються в метеликів, та таких казково-прекрасних і життєрадісних, що всі звірі, птахи, а ще сонце і небо душевно посміхаються, коли дивляться на них.

Ось саме в такому лісі під величезним Дубом і живе добрий святий Миколай. Але він не просто так собі сидить, ні, він дійсно весь час допомагає людям і звірам.

Мудрий Сокіл злітає до Миколая і говорить:

- Миколаю, там далеко за морями ліс горить!

Миколай тоді бере свою скриню з усіма необхідними речами, дістає звідти дощові хмари і тут же насилає їх до лісу.

- Миколаю, війна у людей, діти сиротіють, убитих багато!

Тоді Миколай бере калинову сопілку, яка зроблена з гілочки Калини Добра і грає на ній, а звуки летять добрими піщинками до сердець людей.

Ну, а всі звернення, прохання про допомогу, про яку просять люди і звірі Миколай сам чує, так як звучать вони через весь ліс:

- Миколаю, допоможи!

- Миколаю, спаси!

Усім, хто звертається до нього, Миколай не відмовляє, а допомагає.

Один раз на рік, 19 грудня, Миколай відправляється в подорож по Землі. Ця подорож дуже приємна для нього, бо всім малюкам і звірятам, які слухаються маму і тата, він дарує подарунки. Всі мешканці чарівного лісу допомагають Миколаю зібрати великий мішок справджених бажань. Там є і подарунки, і бажання, які збулися. А ще Миколай бере з собою чарівну скриньку, в якій зберігає саму чарівну суміш в світі - пилок з квіток Калини Добра і краплинки з двох річок: Золотої Річки Любові та Срібної Річки Щастя. Пилок з крапельками Миколай перемішує в дрібні зірочки-пилинки. У свою казкову ніч, коли вже всі подарунки роздані, Миколай облітає на чарівному білому коні зі срібною гривою навколо Землі і розкидає той чарівний, життєвий пилок, який проникає в кожне серце, яке б'ється на Землі. Ну, а потім повертається до себе в ліс і - знову за справи, знову допомагати всьому живому.

Ну ось, друзі, тепер ви вже знаєте, де живе добрий дідусь Святий Миколай. Тому не забудьте загадати бажання, які засяють зірочками в жолудях на вічнозеленому Дубі, і не забудьте про свої щирі бажання, які розквітнуть дивовижними квітами на квітковій галявині. Але головне - майте чуйне, доброзичливе серце, збирайте в ньому тільки пилок добра, і тоді в нього з легкістю зможуть потрапити чарівні хвилі Річок Щастя і Любові.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас