Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ялинкові прикраси – робимо разом із дитиною

Робимо разом

Новорічна святкова атмосфера не виникає сама по собі. Якщо її не створювати, сама вона не з´явиться. Тому - до справи! Пропоную разом із дитиною не твльки прикрасити ялинку, а й зробити самостійно ялинкові прикраси. Це зовсім не складно. Виконючи інструкції зі статті, ви дізнаєтеся, як можна з підручних матеріалівзробити яскраві гарні новорічні іграшки. А яке задоволення від процесу!..

Ялинкові прикраси з соломи, сірників та горіхової шкарлупи.

Хороші іграшки з соломи і сірників, тільки потрібно не забути зіскоблити з сірників сірку. Заздалегідь пофарбуйте солому і сірники в яскраві кольори, для цього годиться кольорова туш.

Потім склейте хатинку, колодязь. Дах хатинки або відерко для колодязя роблять з щільного паперу, вал колодязя — з товстої очищеної гілочки, на нього прикріплюють нитку, до якої буде прив´язано відерко.

Сані можна зробити з п´яти сірників, тільки середні три повинні бути коротші крайніх. А полози — з щільного паперу.

Кошики вийдуть з фарбованої стружки або смужок берести.

Якщо в господарстві знайдуться коробочки від ліків або парфумів, з них можна зробити шпаківні.

Можна, звичайно, робити іграшки з вати, заздалегідь просочивши її клеєм, та будьте обережні: вата добре горить. Сніговика можна зробити так: вирізати з білого картону (можна просто з паперу) силует сніговика, намазати клеєм, а зверху приклеїти вату. Потім вирізати з кольорового паперу йому очі, пувички, ніс. Та, звичайно, підклеїти петельку - і ялинкова прикраса готова. З цим завданням упорається навіть малюк, йому можна доручити, наприклад, клеїти вату.

Зате з горіхової шкаралупи робити іграшки не складно і безпечно. Потрібно тільки спочатку перемальовувати на щільний папір фігурки птахів і звірів і вирізати їх. Потім акуратно розколоти крупні горіхи кінчиком ножа на дві половинки і витягнути ядра. Намазавши краї шкаралупи клеєм, треба між двома половинками вклеїти паперову фігурку і нитку для петельки. Коли клей висохне, розфарбувати фігурку і горіх гуашевыми або акварельними фарбами, а можна і «золотими» і «срібними» (алюмінієвим або бронзовим порошком, розведенням на яєчному білку) або ж обклеїти «срібними» обгортками від шоколадок.

Ялинкові прикраси з паперу.

Сніжинки. Озбройтеся різноманітним папером (щоб сніжинки вийшли різноманітними не тільки по своєму малюнку, але й по фактурі), ножицями і терпінням. Потім поясніть дітям, як треба складати лист, де робити надрізи і дірочки, хай сидять і трудяться. Коли вони побачать, що виходить в результаті їх копіткої роботи, прийдуть у захват, і знову і знову робитимуть сніжинки.

Із сніжинок можна робити чудові гірлянди: білі, сині і блакитні, а хочете — різнокольорові! Чудово виглядають сніжинки з фольги і блискучого паперу, щільно нанизані на нитку, — так їх можна навіть носити на шиї, виходить щось подібне до пишного коміра.

А що ще можна зробити з сніжинок? Ось вам маленький перелік можливого їх застосування: зробити серветки під кавові чашки у вигляді великих білих сніжинок, тільки щоб в них були не дуже багато дірок; накрити величезною сніжинкою телевізор або монітор, наклеїти їх на пакети з подарунками.

Якщо у вас удома є непотрібні компакт-диски, ви можете наклеїти з одного боку (того, де зазвичай пиуть назву) на диск кольоровий папір, між папером та диском заклеїти ниточку-петельку, а за петельку чіпляти на ялинку. Потім - диво: вимикаєте світло та направяєте ліхтарик чи свічку на диск і він відблизкує усіма кольорами веселки! Якщо дисків достатньо, можете замість паперу використовувати другий диск: світитися іграшка буде з обох боків. Не зважаючи на те, що іграшка на перший погляд проста, у дітей викликає багато вражень. Тільки будьте обережні: багато дітей бояться темряви, тому попередьте про те, що збираєтесь вимикати світло.

Веселих свят!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як спланувати і дотримуватися бюджету на новорічні свята?

Новорічні свята – це сезон чарівництва і подарунків! Проте також це і сезон витрат...

Позбавтеся передноворічного стресу, спланувавши святковий бюджет і дотримуючись його. Такий план передсвяткових і святкових новорічних витрат допоможе не тільки мінімізувати стрес перед святами, але і не розоритися на подарунках і інших витратах на свята.

Коли саме варто ставити ялинку перед Новим Роком

Новорічні свята в Україні — це особливий час, коли у кожному домі панує атмосфера чарівництва та очікування дива. Однією з найбільш важливих традицій є встановлення та прикрашання ялинки, що символізує радість, затишок і сімейну єдність.

Готуємося до Нового Року: прикмети, забобони і практичні поради

Всі ми віримо в диво Нового Року і завжди сподіваємося, що прийдешній рік принесе нам хороші зміни в житті. Проте, сподіватися лише на наступний рік або його заступника – Білого Металевого Бика – часто недостатньо. Ви і самі повинні підштовхнути себе до цих змін. Як же підготуватися до прийдешнього року і провести рік, що минає? На цю тему ми зібрали для вас не тільки практичні поради, а й прикмети і забобони, які завжди супроводжують чарівний новорічний період.

Найкращі новорічні кольори – що символізує колір, який ви оберете

Кольори відіграють важливу роль у підготовці до кожного Нового Року. Як правило, ми звикли вибирати відтінки для новорічного вбрання та декору будинку в колірній гамі, яка до смаку господареві наступного року. Та чи знали ви, що самі по собі популярні новорічні кольори, які ми часто обираємо, несуть свій настрій людям, що оточують нас?