Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Хлопчачі та дівчачий опорні святкові сценарії (ідеї до свят)

Дівчинка та хлопчик

У цій статті ви знайдете один опорний дівчачий сценарій та декілька хлопчачих. Ці ідеї ви можете використовувати майже для будь-якого свята.

Опорний сценарій для дівчат

Для дівчаток важливо, щоб свято було по-справжньому чарівним і казковим! Визначтеся заздалегідь, де проходитиме вечірка. Звичайно, простіше провести день народження в дитячому кафе з артистами і конкурсами. Але, якщо у вас немає такої можливості, не турбуйтеся, все те ж саме можна влаштувати і в домашніх умовах!

Аліса в Країні чудес

Захоплююча подорож у казку. Аліса і Кролик загубилися і потрапили на день народження. Дівчатам треба допомогти улюбленим героям повернутися в казкову країну. Для цього вони тягнуть чарівні карти і виконують зашифровані на них завдання. Можна придумати сценарій свята по мотивах іншої казки, яку любить іменинник!

Запрошення
Візьміть шматочок тканини, виріжте запрошення у вигляді платтячка або героя улюбленої казки.

Чаювання у березневого кролика
По кругу ставляться чашки – їх на одну менше, ніж учасників гри. Грає музика, і, як тільки вона зупиняється, діти повинні встигнути узяти чашку. Кому не дісталася чашка, той вибуває з гри. Забирається ще одна чашка, і звучить музика. Перемагає той, у кого залишиться остання чашка.

Крокет
Ставляться в ряд дуги (у домашніх умовах можна використовувати, наприклад, стільці). Діти беруть біту (палку) і ударяють по м´ячику. Завдання: так запустити м´яч, щоб він прямо пройшов під всіма дугами, не зачепивши їх.

Грим
Не секрет, що дівчаті дуже подобається гримуватися. Можна запросити фахівця – гримера, а можна в домашніх умовах за допомогою маминої косметики і звичайного пензлика намалювати красиві фігурки на обличчі.

Опорні сценарії для хлопців

Хлопчиська люблять активні дії! Нехай на час свята вони перетворяться на піратів або розбійників!

Піратська вечірка. Йо-хо-хо, салют капітанові!
Смілива команда піратів вирушає на пошуки кладу на чолі з капітаном – винуватцем торжества. Хлоп´ята розшифровують карту і виконують складні завдання, а допомагають їм два досвідчені пірати!
Запрошення – мішок, а усередині – золоті шоколадні монети!

Смуга перешкод
Над головами учасників протягується ланцюг (мотузок). Усі пірати стають з одного боку ланцюга і по команді ведучого перебігають на іншу сторону, не зачепивши при цьому ланцюг. Під час гри ведучий поступово опускає ланцюг до тих пір, поки учасникам гри не доведеться під ним повзти. Хто зачіпає ланцюг, вибуває з гри.

Карта скарбів
Хлоп´ятам пропонується зібрати по шматочках справжню карту скарбів. Можна використовувати будь-який малюнок, заздалегідь його розрізати на частини і запропонувати дітям зібрати.

Перетягування каната
Пірати діляться на дві команди, стають по різні сторони каната і тягнуть його на себе. Перемагає команда, що перетягнула канат на свою сторону разом з іншою командою. Краще грати на вулиці чи у кімнаті, де немає ламких предметів.


"У пошуках скарбів"
Захоплива пригода з піратами по мотивах популярних і відомих кіно сюжетів – хлоп´ята стануть учасниками справжнього обряду присвячення в пірати, спланують переправу через річку, побудують корабель, розшукуватимуть карту скарбів, подолають захоплюючі випробування, а також багато іншого, що може відбутися з піратами, але найголовніше – знайдуть скарб (торт, коробка з подарунками, цукерками) У кінці програми хлоп´ята знайдуть заповітний скарб і проведуть бурхливе піратське поздоровлення всіх учасників або іменинника.


Іще одна «піратська» ідея
У гості приходить пиратка Злюка. Їй доручив пірат Джек Воробей передати від нього подарунок своїм друзям або іменинникові. Але вередлива Злюка відмовляється віддавати подарунок: «Спочатку доведіть, що ви справжні пірати!»
Як «докази» хлоп´ята повинні показати свої навики малювати карту, зав´язувати морські вузли (наприклад, можна підчас цього конкурсу навчити дітей зав’язувати краватку), перетягувати канат, швидко бігати і так далі (проводяться ігри).
За результатами кожної гри переможцеві наноситися «піратський» грим і надягаємо піратську косинку – бандану. Після того, як всі діти «стали піратами» в кімнату вносять «скриню скарбів», яка виявляється порожньою.
Злюка згадує, що Джек говорив щось про те, що цього дня друзі або іменинник набувають могутності чарівника і можуть творити дива. Усе (або іменинник) чаклують над скринею, але спочатку це погано виходить: замість скарбів в скрині з´являються різні дивні речі (підійде кухонна приладдя, ложка, якась непотрібна маленька річ – щоб діти ніяк це з подарунком не переплутали  )
Врешті-решт, виходять скарби: кольорові олівці або інші сувеніри всім учасникам свята. На радощах всі танцюють переможний піратський танець на честь іменинника під піратську музику.
Піратка говорить дітям, що голуби принесли їй термінову звістку: Джек терміново зве її на допомогу. Вона прощається з хлоп´ятами, але на прощання просить розфарбувати карту, щоб вона могла ще раз прийти до них і йде.


(За матеріалами цього сайту )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як зустріти Великдень із дітьми

Для мене Великдень - це одне з найулюбленіших свят, тому що це свято з дитинства. Коли я згадую про Великдень, на душі одразу стає тепло і сонячно. У нашій родині завжди відзначали Світле Христове Воскресіння.

Сценарій проведення Великодня для дітей

Запросити дітей на святкування Великодня найкраще в неділю після обіду, коли всі родичі вже нанесуть вам візити, коли ви побуваєте на ранковій службі в церкві або на могилах близьких людей (як це зазвичай відбувається у нас у всіх сім´ях).

Смачне Великоднє меню (частина третя)

Печена сирна паска

Паску можна приготувати не тільки в сирому вигляді, але і спекти - це додасть їй пікантний смак, легкість і легкість. Така паска дуже нагадує сирний кекс, який так люблять діти.

Смачне Великоднє меню (частина друга)

Баба ромова

Улюблене частування дітей у старовину - ромові баби. Ароматні, покриті глазур´ю кекси, які так і тануть у роті, обов´язково припадуть вам до смаку і сьогодні.