Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим рекомендується годувати дітей перших років життя?

До двох років дитині конче потрібне грудне годування

Грудне молоко є найкращою їжею для здорового зростання і розвитку немовлят. Протягом перших шести місяців життя для оптимального росту, розвитку і здоров´я діти повинні знаходитися виключно на грудному вигодовуванні, після шести місяців вони повинні отримувати належний і безпечний прикорм, залишаючись при цьому на грудному вигодовуванні до двох або більше років.

Прикорм − це додаткові багаті живильними елементами харчові продукти і напої, що рекомендуються для дітей у віці старше шести місяців. Перехід від виняткового грудного вигодовування до прикорму (який включає грудне вигодовування, що продовжується) зазвичай відбувається у віці від 6 до 18-24 місяців. Це особливо важливий період, оскільки саме в цей час багато дітей починають отримувати недостатнє живлення. Тому украй важливо, щоб діти отримували належний, достатній і безпечний прикорм для забезпечення правильного переходу від грудного вигодовування до споживання звичайних продуктів харчування.

Ці рекомендації дані в рамках "Глобальної стратегії по годуванню дітей грудного і раннього віку", яка була розроблена в 2003 році спільними зусиллями ВООЗ і ЮНІСЕФ.

Ця стратегія є руководством для країн, які розробляють політику і дії, направлені на поліпшення методик годування, а також статусу харчування, росту і здоров´я дітей грудного і раннього віку. Вона заснована на фактичних даних про вирішальну роль харчування протягом перших місяців і років життя, а також на важливості належних методик годування для досягнення оптимального здоров´я.

Неправильне годування може створювати чинники ризику для здоров´я. У число наслідків неналежного годування, що позначаються впродовж всього життя, входять погана успішність у школі, знижена продуктивність, порушення розумового і соціального розвитку і хронічні хвороби.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ідея декору на Великдень – крашанки з повітряних кульок

Хто сказав, що крашанки на Великдень обов'язково повинні бути з яєць? А як на рахунок повітряних кульок? Адже їх обожнюють всі! Крім того, якщо звичайну надувну кульку перевернути, вона за формою буде дуже навіть нагадувати яйце. Тож вперед – запасайтеся з малечею повітряними кульками і прикрашайте ними свій будинок до Великодня.

Домашні засоби та корисні поради від мішків під очима

У попередній статті ми розглянули основні причини мішків під очима, а тепер поговоримо про те, що можна зробити в домашніх умовах, щоб боротися з цією проблемою.

Композитні басейни: Ідеальний Вибір для Вашого Двору

Плануєте встановлення басейна в своєму дворі? Розглядаєте різноманітні варіанти, але ще не вирішилися? Прийміть у розгляд композитні басейни під ключ – сучасне та практичне рішення, яке дозволить вам насолоджуватися комфортом та задоволенням протягом багатьох років. У цій статті ми розглянемо переваги композитних басейнів, процес встановлення та обладнання, а також інші корисні поради для власників басейнів.

Дитяча казка: Бяка та мішок поганих слів

В давні часи жила серед людей Бяка. Вона мала зовнішність звичайної молодої дівчини. Та на справді Бяка була казковою істотою – близькою родичкою Баби Яги та Бабая.