Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Привернення уваги - риса поганої поведінки дитини (частина 2)

Привернення уваги - риса поганої поведінки дитини (частина 2)
 

Ми вже знаємо і абсолютно переконалися в тому, що дитина наша домагається уваги різними шляхами, і в основному - негативними способами. Наше завдання тут - показати їй, що уваги найкраще домагатися добрими вчинками і якостями в характері.


Для цього ви повинні хвалити своє чадо за будь-яку гідну дрібницю, нехай навіть це буде для нього несподіванкою. Якщо малюк сам, перший, чемно привітався, сам, без нагадувань, зробив щось по дому, виконав ваше прохання - обов'язково похваліть і подякуйте йому! Хваліть за ті вчинки, за які раніше ви не хвалили або просто ігнорували. Похвала - це дивовижна штука, вона дійсно здатна творити чудеса!

Похвали дитина гідна навіть тоді, коли вона опанувала якоюсь навичкою давним-давно (Ти такий дорослий і самостійний у мене, можеш сам взуватися і одягатися. Як же я пишаюся тобою!) Намагайтеся по-максимуму проводити більше часу з дитиною в новій обстановці .

Негативну поведінку вам варто спочатку ігнорувати, і просто не звертати на демонстративну поведінку ніякої уваги. Якщо ви налаштовані на те, щоб боротися з цим негативізмом, вам потрібно запастися заздалегідь терпінням. Дитина буде випробовувати ваші нерви і спокій на міцність, а ви не повинні піддаватися на її хитрощі. Адже якщо дитина давно звикла до того, що ви негативно відгукуєтеся на неї, вона все одно буде вимагати від вас тієї самої негативної реакції.

Не давайте їй цієї самої реакції. Відповідайте спокійним тоном, будьте врівноваженими і зосередженими. Діти, через деякий час, починають все розуміти і перемикаються. Чим молодша дитина, тим простіше це все виконати, хоча бувають і повтори такої поведінки, що можна назвати «контрольною перевіркою». Але і тут ви повинні вести себе, як і колись, не піддаючись на чергові провокації.

Автор: Зайцева Ірина

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас