Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В´єтнамки можуть нашкодити вашим ногам: як цього уникнути

В´єтнамки можуть нашкодити вашим ногам: як цього уникнути
 

Вчені давно вже заявили про те, що в'єтнамки можуть нашкодити нозі, якщо їх неправильно носити. Вони говорять про те, що такі шльопанці не універсальні, і носити їх завжди і скрізь чревате наслідками. Головною причиною тому є повна відсутність підтримки та захисту для ноги, і якщо ви взуваєте в'єтнамки на активний відпочинок, це може в майбутньому викликати проблеми зі здоров'ям ваших ніг.


Так, сучасні доктори дають деякі поради і рекомендації любителям в'єтнамок, які допоможуть уникнути болю в ногах. Найголовніша порада полягає в тому, що в'єтнамки ні в якому разі не можна перетворювати на взуття на всі випадки життя. Купуйте зручні кросівки для занять спортом, мокасини для довгих прогулянок і повсякденних справ, а в'єтнамки залиште для пляжів, прогулянок у дворі, парку, походів у басейн.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви убезпечите себе від можливих проблем зі здоров'ям ніг у майбутньому:

- Купуйте в'єтнамки, вироблені з високоякісної м'якої шкіри. Шкіра мінімізує ймовірність появи подразнень на шкірі.

- Акуратно зігніть тапочок по всій довжині підошви, щоб переконатися, що вона досить гнучка. Але врахуйте, що жодне взуття не повинно згинатися навпіл, тому не варто купувати в'єтнамки із занадто тонкою і гнучкою підошвою - це неякісне взуття.

- Переконайтеся, що ваша нога не виступає за краї підошви. Відповідний розмір і форма шльопанців є життєво важливою для ваших ніг.

- Носити в'єтнамки бажано в спокійних місцях - на прогулянку, на пляж, в басейн - там, де ви не будете активно рухатися. І все одно, вони повинні бути міцними і зручними.

- Не носіть одні й ті ж шльопанці з року в рік, тільки тому, що їх шкода викинути. Якщо на них вже видно ознаки зносу, краще викиньте і купіть нові, щоб не нашкодити своїй нозі.

- Ніколи не ігноруйте ознаки подразнення між великим і вказівним пальцями ноги - там, де проходить мотузочка. Подразнення може посилитися, і ви можете занести в цю ранку інфекцію.

- Не носіть в'єтнамки при ходьбі на довгі відстані. Навіть найміцніші шльопанці не можуть пом'якшувати удари і підтримувати стопу в достатній мірі.

- Не займайтеся спортом і не грайте в активні ігри у в'єтнамках. Знову ж, через повну відсутність підтримки для стопи, в них ви можете підвернути ногу, потягнути або навіть розірвати зв'язки.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас