Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати дитячий садок для малюка

Як вибрати дитячий садок для малюка
 

Скільки існує людей - стільки й думок. Одні вважають, що дитині краще сидіти вдома. Інші наполягають на тому, що дитячий садок краще. Якщо ви належите до числа тих людей, які вважають, що дитина повинна спілкуватися і розвиватися з іншими дітьми, значить, ви готуєтеся піти в садок.


Відразу постає питання про те, як же вибрати дитячий садок для малюка? Багато батьків готуються до вступу в дитсадок завчасно, тобто записують дітей в чергу за рік або два. Вся справа в тому, що бажаючих потрапити в садок багато, в силу цього швидше візьмуть тих, хто записався раніше, ніж тих, хто тільки прийшов. Багато садків переповнені, і вихователі скаржаться, що в групі багато діточок.

Краще написати список тих садків, в які ви хотіли б віддати свою дитину. Ці дошкільні установи можуть бути біля вашої роботи, в районі, де ви живете. Варто пройтися по цим закладам і поспілкуватися із завідуючою або вихователями. Поспостерігайте, як вихователі поводяться з дітьми, як вони з ними спілкуються. Також дізнайтеся, скільки грошей потрібно здавати в садок (як перший внесок, так і щомісячна оплата).

Поспілкуйтеся з матусями, які водять своїх діток у садочок, це може бути ваша знайома або сусідка, або просто зустрічна жінка, яка веде крихітку в сад. Молоді мами можуть добре відгукуватися про садок і вихователів, або навпаки, говорити, що син чи донька плаче вранці, все ніяк не може звикнути до групи і няні.

Але знайте, що молодим матусям також властиво перебільшувати. Люди бувають різні, адже багато хто любить скаржитися та наговорювати. А може просто їм попалася така група з вихователем. Вашій дитині може там і сподобається, це просто справа часу і адаптації. Деякі дітки легко адаптуються, деякі - ні. Все суто індивідуально!

Коли ви дізнаєтеся про обстановку, поспілкуєтеся із завідуючою, ви зможете дізнатися про освіченість людини, її обізнаності. Дізнайтеся також, чим вихователі займаються з дітьми, які ігри організовують, чому навчають. Найчастіше вам вихователі все самі повинні розповідати.

Вам необхідно буде купити все канцелярське приладдя та набори для творчості. З вересня у діток в яслах і в старшій групі починається навчальний рік, де є свої заняття і уроки: малювання, ліплення, дітки роблять всілякі вироби і грають. Дуже важливо, щоб садок сприяв фізичному і розумовому розвитку. Тому ви повинні відразу дізнатися, скільки часу приділяється освіті дітей.

У хорошому садочку повинні бути:

- Заняття з ознайомлення з навколишнім світом;

- Математичні задачки;

- Розвиваючі та пізнавальні ігри,

- Заняття з розвитку мовлення, малювання, ліплення, аплікації, конструювання, читання;

- Уроки музики, танців, співу, фізкультури.

У деяких садочках можливі й іншого роду заняття. Але їх багато не повинно бути, інакше малюк буде вимотуватися і занадто швидко втомлюватися. І пам'ятайте: про садок треба судити об'єктивно: якщо він вам не подобається, не варто віддавати туди малюка, навіть якщо туди всі ваші знайомі матусі водять своїх діток. Керуйтеся тільки своїми власними відчуттями, своєю інтуїцією, завдяки чому ви і зробите правильний вибір.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас