Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найкращі поради для зачаття дитини

Найкращі поради для зачаття дитини
 

Само собою зрозуміло, що перед плануванням дитини жінці потрібно пройти деякі обов'язкові обстеження. Відвідайте гінеколога і переконайтеся в тому, що ви здорові. Ваш лікар знайде будь-які відхилення, які можуть перешкодити вам завагітніти або загрожувати вам чи вашій дитині під час вагітності. Обговоріть всі медикаменти, які ви приймаєте - можливо, прийом деяких з них варто зупинити або замінити іншим препаратом.


Відвідайте стоматолога. Запалення ясен можуть бути пов'язані з деякими ускладненнями під час вагітності. Якщо ви відвідуєте психолога, погворіть з ним про те, що збираєтеся завагітніти. А також обговоріть можливі проблеми зі сном або стресом, які ви можете відчувати, адже ці проблеми можуть перешкодити зачаттю чи погано відбитися на вас і вашому малюку під час вагітності.

Слідкуйте за своїм здоров'ям

здоровий спосіб життяЧи потрібно нагадувати, що майбутня мама повинна серйозно ставитися до свого здоров'я? Дотримуйтесь вказівок своїх лікарів і намагайтеся дотримуватися здорової ваги. Так, маленька вага може вплинути на рівень гормонів і зробити цикл нерегулярним, через що буде складно зачати дитину. А перебір у вазі, як правило, просто викликає масу проблем зі здоров'ям. Під час вагітності потрібно правильно харчуватися і вести активний спосіб життя, а зараз - найкращий час, щоб виробити цю звичку.

Якщо ви курите, п'єте чи приймаєте наркотики - кидайте прямо зараз, а краще взагалі зробити це заздалегідь. Шкідливі звички можуть не тільки перешкодити зачаттю, а й нашкодити вашій дитині. Почніть приймати пренатальні вітаміни хоча б за 3 місяці до вагітності, щоб наповнити організм вітамінами та поживними речовинами, яких дитина потребує на ранніх термінах вагітності.

Налягайте на супер-продукти

Ці продукти вважаються кращими для народження розумних і здорових дітей: бобові, яйця, горіхи і насіння, оливкове масло, йогурти та кефіри, цільні зерна, шпинат, капуста та брокколі, сливи, родзинки, чорниця, апельсини, червоний солодкий перець і помідори.

Ці продукти допоможуть вам оздоровитися, збільшити фертильність і бути впевненою в здоровій вагітності.

Дізнайтеся, коли у вас овуляція

вимірювання базальної температуриЯкщо ваш менструальний цикл досить регулярний, ви завжди можете передбачити овуляцію. Як правило, овуляція настає за 12-14 днів до початку циклу, але не раніше, ніж за 16 днів. Також передбачити овуляцію можна, вимірюючи базальну температуру вранці. Склавши графік базальної температури, ви зможете відслідковувати її зміни. Температура буде вище на градус один-два дні після овуляції. Це допоможе вам дізнатися, коли настане овуляція в наступному місяці.

Якщо у вас нерегулярний цикл, ви можете відстежувати овуляцію по змінам цервікального слизу. Подивіться на свою нижню білизну, якщо слиз густий і прозорий, схожий на яєчний білок, значить, у вас овуляція. Деякі жінки під час овуляції можуть також відчувати легкі спазми в низу живота, набряк статевих губ. Набори для визначення овуляції також будуть вам корисні.

Автор: Анна Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вагітність: Кого відвідати під час планування вагітності?

Вагітність - це стан, в якому хочете ви цього чи ні, перепади настрою неминучі. Буря емоцій, шквал переживань, і невичерпний потік думок - «страшилок» - чи можна «підстелити солому» заздалегідь і позбавити себе від зайвих стресів?

Для чого потрібно готуватися до вагітності

Для чого потрібно готуватися до вагітності, до пологів, причому не тільки одній жінці, але і її чоловікові?
- Усі ми звикли думати - навіщо це мені, адже мої батьки напевно не готувалися ні на яких курсах, а адже мені он як добре. Та чи добре?