Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дивовижні властивості лляної олії (частина 2)

Дивовижні властивості лляної олії (частина 2)
 

Отже, як правильно вживати лляну олію, аби максимально спожити користь від усіх поживних речовин та вітамінів, які містяться в ній?


По-перше, варто підкреслити, що у лікувальних цілях та для приготування домашніх косметичних засобів рекомендується використовувати саме лляну олію холодного віджиму. Така олія максимально зберігає свої цілющі властивості.

Лляна олія легко псується, вона окислюється під дією повітря, світла і високої температури. Зберігати її слід в темному скляному посуді в холодильнику. Лляну олію не можна піддавати термічній обробці, адже під впливом високих температур вона втрачає свої корисні властивості.

Лляну олію рекомендовано приймати дорослим та дітям старше 12 років. З профілактичною метою її приймають курсами, протягом місяця, з лікувальною метою — протягом двох-трьох місяців.

Якщо Ви бажаєте вживати лляну олію у профілактичних цілях, рекомендованою є кількість 1-2 столові ложки на день. Але починати потрібно з 1 чайної ложки, поступово збільшуючи кількість до зазначеної вище. Організм засвоює лляну олію на 98 %. На смак ця олія є специфічною (трохи гіркувата), тому проковтнути столову ложку для когось виявиться не так просто. Можна додавати лляну олію в салати, вінегрети, в каші, гарніри і в деякі другі страви за смаком. Це забезпечує добову потребу в ненасичених жирних кислотах.

Що стосується використання лляної олії як косметичного засобу, існує безліч рецептів домашньої косметики, які Ви можете удосконалювати і доповнювати на власний розсуд, з урахуванням потреб саме Вашої шкіри, волосся, нігтів. Можна, зокрема, використовувати лляну олію як лосьйон для обличчя та тіла (омолоджуючий ефект, тонізування).

Маска із лляної олії, кількох крапель лимонного соку та яєчного жовтка матиме прекрасний вплив на шкіру Ваших рук (пом’якшує, зникає загрубіла шкіра, мікротріщини). Маска для волосся із лляної олії (50 мл) та гліцерину (30 мл), зміцнить Ваші локони, надасть їм блиску та пружності, живить шкіру голови. Чудовим скрабом є суміш кавової гущі із лляною олією (жінки, які використовували даний скраб відмічають його позитивну дію у боротьбі з целюлітом!). Компресами із цієї диво-олії пом’якшують мозолі і натоптиші.

Показаний прийом лляної олії при порушеннях жирового обміну. При ожирінні вона прискорює жировий обмін і виведення жиру з організму.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас