Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігрові заняття, які допоможуть навчити дитину писати

Ігрові заняття, які допоможуть навчити дитину писати
 

Зараз більшість шкіл вимагають від першокласників вміння читати, розпізнавати букви, вміти правильно тримати ручку і олівець, виводити на папері палички і гачечки. Тому багато батьків починають готувати руку дитини до письма заздалегідь, перш, ніж дошкільник піде на підготовку.


Вправи на дрібну моторику допоможуть не тільки підготувати дитячу ручку до письма , а й будуть активно розвивати мозок малюка. У наш час, в дитячих Інтернет-магазинах іграшок продаються у величезній різноманітності навчальні та розвиваючі набори для дошкільнят. Вони допоможуть вам підготувати дитину до школи . А ми запропонуємо ще кілька варіантів ігрових дошкільних занять , які неодмінно сподобаються вашому малюку.

Текстури

Надрукуйте всі букви алфавіту - заголовні і прописні - на папері. Використовуйте жирний шрифт 200 розміру. Виріжте літери з паперу та використовуйте їх як шаблон. По їхньомк контуру виріжте такі ж букви з текстурних матеріалів (наждачного паперу, фетру, поліетилену і т.д.) і картону. Зверху букви зробіть текстурними, а знизу - підклейте картон , щоб їх зміцнити. Проводьте маленькими дитячими пальчиками по кожній з букв до того, як назвати її вголос.

Поробки

Формування , розкочування , щипання , нанизування - всі ці рухи допомагають зміцнити пальчики малюка і розвивати координацію. Запропонуйте дитині намистинки з надрукованими літерами і попросіть дитину нанизати їх на нитку, написавши свое ім’я, щоб вийшов браслет або намисто. Замісіть тісто, розкачайте з нього змійку (або ковбаску ), з неї викладайте букви, а потім слова, речення.

Обводимо букви

Намалюйте різні елементи письма на картках: точки, палички, гачки, завитки. Зверху закріпіть напівпрозорий вощений папір або кальку, і попросіть дитину обвести намальовані елементи маркером. Те ж саме можна робити з буквами і цифрами - чим більше такої практики, тим легше буде дитині навчитися писати.

Навколишній принт

Це літери, слова і речення, які ми бачимо скрізь: на вивісках, покажчиках, одязі. Виберіть одну букву на день і шукайте її скрізь, куди б ви не вирушили з дитиною. Звертайте увагу на все: рекламні плакати, етикетки на продуктах, друковані видання. Коли малок вже впевнено знаходить і визначає обрану літеру, попросіть його написати її.

Падходящі літери

Мета цієї гри - навчити дитину, як виглядає одна і та ж буква в прописному і заголовному варіанті. Підготуйте шаблони всіх великих і малих літер, виберіть одну прописну букву і попросіть дитину знайти її ж заголовну (і навпаки, до заголовної - прописну).

Можливостей навчити дитину літерам - безліч! Головне , пам'ятайте, що всі ці заняття ви повинні проводити разом і в ігровій формі. Адже дітки найкраще вчаться у грі!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас