Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кілька простих порад для міцного здорового сну

Кілька простих порад для міцного здорового сну
 

Нещодавно ми писали про те, наскільки важливий міцний здоровий сон для нашої краси і молодості. Але часом, як би нам того не хотілося, ми не можемо вчасно заснути і міцно поспати, щоб на ранок відчувати себе бадьоро. Ввівши лише кілька корисних звичок у своє повсякденне життя, ви зможете поліпшити якість сну, висипатися кожен день і будете почувати себе набагато краще. Для цього читайте наші прості поради.

Прості поради для міцного здорового сну

1. Зробіть сон пріоритетним, не нехтуйте ним. Це – найголовніша порада. Яким би напруженим не був ваш графік, вам потрібно будувати свій день так, щоб лягати спати вчасно і спати 7-8 годин на добу. Ані робота, ані інші справи не повинні заважати цій звичці. Як тільки ви навчитеся цінувати свій сон, ви будете спати міцно і добре висипатися.

2. Займайтеся спортом, особливо якщо у вас сидяча робота. Якщо у вас немає можливості відвідувати спортзал або секцію, витратьте годину часу в день на прогулянку, наприклад, пішки з роботи. Як відомо, люди, які витрачають більше енергії, сплять міцніше і легко засинають.

4. Харчуйтеся правильно і регулярно, пийте багато води. Намагайтеся їсти регулярно – менше, але частіше. Збагатіть свій щоденний раціон фруктами і овочами. Це також благотворно позначиться на якості вашого сну. Випивайте рекомендовані 8-10 склянок води на день, одну з них – перед сном з чайною ложкою меду (цей народний засіб допоможе заснути і спати міцно).

4. Позбавтеся шкідливих звичок, які викликають розлади сну. Найпоширеніші з них – це алкоголь і куріння, які мають стимулюючий вплив на наш мозок і не дають заснути.

5. Намагайтеся знизити рівень щоденного стресу. Так, маленький стрес чекає нас кожен день, на кожному кроці. Під кінець дня цей стрес накопичується і не дає нам заснути. Знайдіть антистресовий засіб, який вам допомагатиме. Це може бути улюблений серіал, чашка ромашкового чаю з цікавим журналом або книгою, розслаблююча музика, медитація і т.д.

6. Не лягайте спати незабаром після вечері. Це буде корисно не тільки для сну, але і для вашої фігури. Їсти рекомендується за 3-4 години до сну, так як за цей час їжа встигне перетравитися. Якщо ви вечеряєте незадовго до того, як лягаєте спати, то процес травлення може негативно вплинути на сон. Крім того, уві сні їжа перетравлюється не так ефективно, в результаті чого в організмі може відкладатися більше жиру, додаючи нам тих самих зайвих кілограмів і сантиметрів.

7. Створіть режим, розпорядок дій, якого ви будете дотримуватися перед сном. Це рекомендується і діткам, і дорослим. Адже якщо виробити свого роду вечірню рутину, послідовність дій, яка повторюється кожен день перед сном, організм буде заздалегідь знати, що скоро потрібно лягати спати. Включіть сюди і завчасну вечерю, і розслаблюючу ванну, і антистресові процедури... Таким чином, у вас буде час розслабитися, позбутися психологічної втоми, підготуватися до сну.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас