Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як навчити дитину кататися на роликах

Як навчити дитину кататися на роликах
 

Діти – це нескінченний запас сил та енергії. Ця енергія потрібна дитині для повноцінного розвитку та здорового зростання, а от куди буде витрачена ця енергія: на примхи батькам і бабусям, ігри на комп'ютері, спорт або катання на роликах – вже задачка для батьків. Якщо ви хочете навчити своє чадо кататися на роликах, тоді в першу чергу подбайте про якісні ролики і обмундирування.



Навчити дитину тому, чого вона не хоче, просто неможливо. Тому якщо ви хочете, щоб ваш малюк чимось захопився, для початку його потрібно зацікавити. Наприклад, почніть самі кататися на роликах, нехай він побачить, як це весело і захоплююче. Або розкажіть, як було б здорово, якби він навчився кататися на роликах і тоді ви б могли вечорами всією сім'єю насолоджуватися активним відпочинком в парку, покататися по різноманітних цікавих місцях і поїсти морозиво.

Інша справа, коли дитина надивився на своїх однолітків і дітей старшого віку, і сама просить вас про такий подарунок на день народження. Тоді у неї вже є мотивація, але якщо через місяць всі діти з двору пересядуть на велосипеди, ваша дитина тут же зажадає і собі подібний інвентар, а ролики відправляться в шафу на довгі роки. Тому, щоб покупка роликів не перетворилася на марну витрату часу і грошей, переконайтеся в тому, що дитині вони дійсно потрібні.

Ви побачили, що ваш малюк по-справжньому зацікавлений? Відмінно, тоді саме час відправитися з ним в магазин, адже ролики, як і інше взуття, перед покупкою потрібно обов'язково міряти, щоб вони добре сиділи по нозі, інакше численних травм вам не уникнути. Заодно, придбайте весь необхідний захист – наколінники, налокітники і шолом, в цій справі без падінь не обійдеться. Якщо ваша дитина опирається, будьте готові прикупити і собі повний захист, щоб показати його необхідність, але не дозволяйте малюку кататися без повного обмундирування.

Коли обмундирування готове, можна приступити до перших тренувань. Якщо у вас є можливість, на перших етапах довірте навчання інструкторові, який навчить правильно падати, тримати рівновагу і впевнено рухатися на роликах. Якщо ви і самі чудово вмієте кататися і хочете поділитися своїм досвідом з чадом – честь вам і хвала, та все ж робити це краще теж в роликах, щоб дитині було наочніше.

Подумайте самі, адже навчити чомусь може тільки та людина, яка сама опанувала цим навиком. Але зазвичай ми спостерігаємо іншу картину: дитина на роликах і вся в обмундируванні намагається робити перші кроки, а поруч з нею біжить мама або тато в тапочках зі словами «роби так, я ж тобі показую!».

Щоб дитині було веселіше, перетворіть навчання в захоплюючу гру. Розставте фішки і позмагайтеся, хто точніше зможе їх об'їхати, створіть власний лабіринт крейдою на асфальті або залучіть до процесу улюблену собаку. Граючи, діти дуже швидко вчаться, і вам залишиться тільки похвалити своє чадо за блискучі результати!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитячі зимові ігри

Ця зимова дитяча гра може проходити на ковзанах. Учасників — скільки завгодно. Треба вибрати ведучого або двох (залежно від кількості гравців). Порахувати до десяти і розбігтися, а ведучий має когось зловити.

Ігри для дівчат та хлопчиків

ФАРБИ Обирається водящий - «монах» и ведучий - продавець. Всі інші гравці повинні загадати таємно від «монаха» кольори красок. Кольори не мають повторюватися.