Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стрибки на батуті: не лише весела розвага, а й користь для дитини

Стрибки на батуті: не лише весела розвага, а й користь для  дитини

Останнім часом батут став однією з улюблених розваг малечі: їх встановлюють в парках, на дитячих майданчиках, в торгово-розважальних центрах. Все більше батьків вирішують купити батут для своєї дітвори, адже помітили, як багато радості і позитиву приносять безтурботні стрибки їхнім чадам =). Що там лукавити – а скільки вільного часу може з’явитися у мами, поки малеча розважається на батуті! Та ще й розуміємо, що це дуже корисно, адже дитина є фізично активною, вона тренує свої м’язи під час веселої розваги.



Чому діти так люблять стрибати?

Все через енергію, яка просто переповнює здорову дитину. Інколи ми навіть називаємо це «надлишком» енергії, хоча насправді, бути активною і рухливою для дитини – це абсолютна норма. Ви, мабуть, помічали - часом малюку буває навіть важко встояти на одному місці, він буде бодай з ноги на ногу переступати, але рухатиметься. А під час стрибків можна вивільнити стільки енергії, яка просто бризкає із малечі! То чому б не дати їй можливості пострибати досхочу, відчути свободу рухів, що так важливо для дитини, тим паче, що у батьків з’явиться час поспілкуватися, відпочити, чи зайнятися своїми справами.

В чому користь стрибків на батуті?

Під час стрибків на батуті працюють усі групи м’язів, крім того – підвищується загальний тонус організму, зміцнюються його системи (дихальна, серцево-судинна). Також, стрибки на батуті розвивають вестибулярний апарат, координацію рухів, рівновагу. Під час розваг на «стрибунці», дитина усвідомлює саму природу стрибка, тобто: як краще відштовхуватись, аби підстрибнути, та як плавніше приземлитись (спершу на носочки), що неабияк стане у нагоді маленькому досліднику-непосиді, убезпечивши його від небажаних травм в майбутньому. Ну а ще, звичайно, - після стрибків покращується настрій, психічний та емоційний стан!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитячі зимові ігри

Ця зимова дитяча гра може проходити на ковзанах. Учасників — скільки завгодно. Треба вибрати ведучого або двох (залежно від кількості гравців). Порахувати до десяти і розбігтися, а ведучий має когось зловити.

Ігри для дівчат та хлопчиків

ФАРБИ Обирається водящий - «монах» и ведучий - продавець. Всі інші гравці повинні загадати таємно від «монаха» кольори красок. Кольори не мають повторюватися.