Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за дерев´яними меблями

Як доглядати за дерев´яними меблями
 

Часи змінюються, і зараз меблі виробляють з безлічі самих різних матеріалів. Проте, натуральне дерево все ж користується чималим попитом, адже дерев'яні меблі завжди виглядатимуть шикарно, затишно, по-домашньому. Мінусом же таких меблів є необхідність правильного і ретельного догляду за ними. Наші прості поради допоможуть вам зберегти привабливий зовнішній вигляд своїх меблів з дерева максимально довго.



Почнемо з того, що дерев'яні меблі добре виглядають тільки тоді, коли доглянуті. Для цього вам потрібно регулярно, раз на тиждень, протирати їх вологою ганчірочкою, потім сухою. Або ж можна скористатися спеціальними засобами для догляду за дерев'яними меблями (вони в асортименті продаються в магазинах). Ні в якому разі не протирайте меблі з дерева з використанням побутової хімії, не призначеної для цього, так як дереву протипоказані абразиви, розчинники та аміак.

Якщо на поверхню меблів розливається якась рідина, її тут же потрібно прибирати. Як правило, дерев'яні меблі покриваються лаком, тому навіть проста вода, розлита на поверхню меблів, може залишити на ній пляму. Тим більше що зараз вода рідко буває чистою і, як правило, містить всілякі хімікати. Пляма на поверхні меблів може залишитися від чого завгодно, тому пролиту рідину потрібно відразу насухо витирати. Якщо на поверхню меблів потрапило щось на зразок чаю, прибрати пляму вам допоможе розчин з рослинної олії і спирту. Як би там не було, але плями потрібно прибирати відразу, і найкраще для цього підходять засоби на основі спирту з використанням м'якої ганчірочки, щоб не пошкодити поверхню меблів.

Тримайте дерев'яні меблі подалі від прямих сонячних променів, оскільки через них може потріскатися лак, і дерево буде незахищеним від умов навколишнього середовища. Вологість також шкодить дереву, якщо воно пористе. Але якщо ваші меблі виготовлені з тику або інших листяних порід, то вологість їм не зашкодить. Захистити дерево від сонця і вологості допоможуть спеціальні засоби на основі воску, які продаються в магазинах.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас