Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпечні миючі засоби для посуду

Безпечні миючі засоби для посуду
 

Багато молодих мам з появою в сім'ї малюка починають замислюватися про безпеку всього, що його оточує. Мова йде не тільки про продукти, а й про побутову хімію. Не секрет, що повністю змити сучасний миючий засіб досить важко, для цього потрібно обполіскувати кожну тарілку по 20-30 хвилин під струменем води. Сучасна побутова хімія готова легко і просто впоратися з будь-яким забрудненням, але уявіть тільки, як тоді вона впливає на ще не зміцнілий організм малюка.



Але є й безпечні засоби для миття посуду в домашніх умовах. Вони допоможуть не тільки відмити посуд без шкоди для здоров'я, але і порядком заощадити гроші. Що це за чудо-засоби? Звичайно ж, це звичні нам сода, гірчиця, оцет та інше. Ось вам прості поради, як очистити посуд від забруднень будь-якої складності за допомогою цих натуральних засобів.

- Щоб відмити ємність від тіста, варення, молока, яєць, риби (в т.ч. оселедця), помийте її спочатку холодною водою, а потім гарячою.

- Перед миттям жирної сковорідки протріть її паперовим рушником, і тоді миючий засіб вам не знадобиться.

- Будь-який жирний посуд можна мити з порошком гірчиці, обполіскуючи під гарячою водою.

- Позбутися від накипу допоможе вода з оцтом (на 1 л води 5 ст.л. оцту). Прокип'ятіть в цьому розчині посуд протягом години-двох, і він стане, як новенький.

- Прибрати іржу з леза ножа допоможе половинка цибулини. Натріть нею ніж, і іржа сама відійде.

- Щоб очистити пригорілий посуд, на дно насипте сіль товстим шаром і залиште на кілька годин.

- Склянки, чарки, вази і інший скляний посуд буде блищати, якщо вимити його в підсоленій воді , а потім обполоснути в холодній.

- Очистити срібні прилади до первозданного блиску допоможе сода.

- Вузькі склянки і незручні пляшки добре відмиваються водним розчином з картоплею (тертим або подрібненим). Добре потрясіть ємність з розчином і обполосніть холодною водою.

- Накип в чайнику відійде, якщо його наповнити водою і додати пару столових ложок соди. Після того, як вода закипить, добре промийте чайник кілька разів теплою водою.

- Щоб очистити склянки і чашки, наповніть їх увечері розчином оцту, а вранці помийте з милом і добре промийте під струменем води.

- Не варто шкребти емальований посуд. Якщо він підгорів, краще наповніть його водою з содою і залиште на кілька годин. Тоді він відмиється набагато простіше, і ви не пошкодите покриття.

Як бачите, щоб відмити посуд від будь-яких забруднень, зовсім не обов'язково користуватися агресивною хімією. Бережіть своє здоров'я та здоров'я своїх дітей!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас