Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найпоширеніші міфи на тему сну

Найпоширеніші міфи на тему сну
 

Сучасний ритм життя іноді просто не дає нам виспатися, як би ми того не хотіли. І справа не тільки у великій завантаженості кожного робочого дня і нестачі часу для повноцінного 8-годинного сну, але і в психологічному навантаженні, стресах, які ми переживаємо щодня, і після яких міцно заснути стає практично неможливо. Як би там не було, є кілька звичок, які допоможуть вам налагодити здоровий режим сну – про них ми писали в попередніх статтях. Але є і досить поширені, нічим не обґрунтовані міфи про сон – про них ми поговоримо сьогодні.



Як правило, такі міфи виникають через те, що людський сон все ще залишається для нас загадкою, незважаючи на постійні дослідження вчених. Отже, що з найпоширеніших уявлень про сон є вигадкою?

Гаряча ванна викликає сонливість

Незважаючи на те, що гаряча ванна дійсно допомагає розслабитися, насправді сонливість з'являється, коли температура тіла падає. Тобто, після того, як ви розігрієтеся у ванній, вам потрібен час, щоб охолонути – тільки тоді ви відчуєте сонливість.

Вісім годин сну щодня – безумовне правило

Насправді потреба у сні у різних людей різна і залежить від віку, активності, генетики та багатьох інших факторів. А тривалість сну від 7 до 9 годин на добу є нормою.

Перекуси перед сном – це добре

Взагалі-то перекусити перед сном – дійсно непогана ідея. Але важка їжа на ніч може стати причиною поганого сну або безсоння. Тому, якщо хочете перекусити перед сном, уникайте вуглеводів, особливо за годину до того, як лягаєте спати.

Хороший сон - справа тренування і дисципліни

Насправді людський сон досить складний і залежить від безлічі генетичних факторів і схильностей. У кожної людини свій цикл сну і різне ставлення до нього.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас