Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо тканину для штор

Вибираємо тканину для штор
 

Напевно ви вже вибрали загальну колірну гамму інтер'єру, колір стін, меблів і визначилися з розміром і видом штор для вікон. Але знову і знову виникають розбіжності про те, який же колір штор найбільш гармонійно поєднуватиметься з обраним дизайном. Щоб трохи полегшити вам цю непросту задачу, пропонуємо кілька простих правил, які допоможуть вам вибрати ідеальні штори для вашого інтер'єру.



Для приміщень з однотонними стінами найкращим вибором стануть строкаті штори, причому найбільш виграшним варіантом вважається, якщо тон і фактура штор будуть вторити відтінку основних меблів або м'якій оббивці дивана.

Однак однотонні або строкаті штори не підійдуть для кухні та їдальні – подібне поєднання може додати вашій кухні сухого і строгого вигляду замість бажаного затишку. Щоб прекрасний апетит і легкий настрій не покидали вас і заряджали своїм позитивом на весь день, для кухні та їдальні краще віддати перевагу «грайливим» мотивам з легким квітковим орнаментом. Красу таких штор можна підкреслити, додавши пару незвичайних декоративних елементів, які будуть перегукуватися з ними.

Не варто також підбирати штори в тон шпалер, і вже тим більше, вибирати ті, які повністю повторюють мотив стін – така комбінація виглядатиме досить нудно, створюючи трохи тужливу атмосферу.

Темні штори кольору «гіркого шоколаду» найкраще поєднувати з кремовими і бежевими відтінками, якщо ви вирішили віддати перевагу кольору «бордо», то додати цікавих акцентів допоможуть золотистий і білий колір, а глибокий синій відмінно виглядає разом з жовтим. І не забувайте, що холодні тони, такі як блакитний, синій, м'ятний, білий, зроблять інтер'єр більш прохолодним, в той час як бежевий, коричневий, жовтий і оранжевий подарують максимум тепла будь-якій кімнаті.

За допомогою штор також можна візуально змінити приміщення. Так, легкі напівпрозорі тканини рулонних штор дозволять впустити більше світла, тим самим, роблячи приміщення візуально більшим. Штори з вертикальними смугами здатні зробити кімнату вищою, а з горизонтальними – ширшою.

Можна також вибрати колір штор, виходячи з того, на яку сторону виходять вікна в кімнаті. Так, дизайнери рекомендують оформляти холодними відтінками ті вікна, в яких потрапляє найбільше сонячних променів в ранковий час, а теплі відтінки краще підійдуть вікнам з сонячними годинами після обіду і увечорі.

Що ж стосується фактури і матеріалу, то тут краще орієнтуватися на основні оздоблювальні матеріали інтер'єру – подушки, оббивку меблів, чохли і покривала. При цьому штори можуть як повторювати їхню фактуру, так і йти в контраст з ними. Що краще вибрати – вирішувати тільки вам, і нехай ваш будинок завжди буде наповнений теплом і затишком.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас