Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо штори: 4 найважливіші поради

Вибираємо штори: 4 найважливіші поради
 

Вибрати правильні штори може бути дуже непросто. Але як тільки ви знайдете свої «ті самі», вони вмить перетворять інтер'єр, зроблять його цілісним і гармонійним. Вибираючи нові штори, на цей раз ми пропонуємо вам, перш за все, подумати про їхню функціональність, а потім вже вибирати дизайн. Тим більше що таким чином ви відразу звузите вибір, який, до речі, практично нескінченний.

Вибираємо штори: 4 практичні поради

#1: Конфіденційність та освітлення

Залежно від того, для якого приміщення вибираються штори, вам потрібно вирішити, скільки світла ви хотіли би впустити в кімнату:

• Якщо ви вибираєте штори для вітальні або домашнього офісу, віддавайте перевагу легким напівпрозорим матеріалами, щоб впустити максимум світла в кімнату.

• Для спальні або кімнати-кінотеатру будуть необхідні щільні штори, які в потрібний момент зможуть повністю блокувати природне світло.

Для кімнат, в які ви хочете впустити максимум природного світла, вибирайте штори в натуральних відтінках, так як яскраві кольори швидко вигоряють на сонці.

#2: Розмір штор

Правильно розміщені штори підкреслять найкраще в інтер'єрі і змусять кімнату виглядати більш просторою. Щоб визначити правильний розмір потрібних вам штор:

• Виміряйте висоту карниза, а потім вибирайте штори (не забудьте врахувати розмір кілець або інших кріплень, а також відстань до підлоги, яке ви хочете залишити);

• Виміряйте ширину вікна і вибирайте штори відповідно: якщо вам потрібне драпірування, помножте ширину вікна в 3 рази; якщо штори повинні висіти гладко, додайте до ширини вікна 5 см.

Довжина штор може бути наступною:

- до підвіконня: штора мусить лише злегка торкатися підвіконня;

- до підлоги: штора мусить лише злегка торкатися підлоги;

- над підлогою: штора повинна закінчуватися за пару сантиметрів до підлоги;

- довшою, ніж до підлоги: штора повинна лежати на підлозі на 5 см або більше.

Чим ближче штори будуть підвішені до стелі, тим вищою буде здаватися кімната.

#3: Матеріал штор

Матеріал, з якого виготовлені штори, має ключове значення. Вибираючи його, думайте про функціональність:

• Якщо ви хочете, щоб кімната була залита теплим сонячним світлом, вибирайте штори з легких натуральних тканин, як льон або бавовна – вони створять затишну домашню атмосферу;

• Бажаючи створити більш інтимну обстановку, можливо, навіть драматичну, вибирайте щільні, важкі тканини, які будуть блокувати світло і створять в приміщенні більш формальну обстановку.

Якщо є можливість, візьміть зразок тканини і подивіться, як він буде виглядати на тлі вікна і вашого інтер'єру, коли на нього потраплятиме сонячне світло.

#4: Дизайн штор

Як тільки ви визначитеся з практичною стороною питання, переходьте до вибору кольору штор. Тут у вас є кілька варіантів:

• Виберіть колір з інтер'єру і повторіть його у віконному оформленні;

• Зробіть штори акцентом в інтер'єрі, вибравши яскравий дизайн зі стильним принтом;

• Для більш стриманого інтер'єру вибирайте фіранки в нейтральних відтінках.

Ці нескладні поради допоможуть вам вибрати ті самі штори, які стануть ідеальним доповненням вашого інтер'єру.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас