Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Щеплення моєї дитини: усі за і проти (частина 2)

Зараз будемо робити щеплення

Продовження статті про недоліки та переваги щеплень.

Як часто з´являються ускладнення після вакцинації?
Із 150 дітей кожна 4-а дитина (25%) стикається з побічними ефектами щеплень. Вакцинація проти корі (робиться в 1 рік) найчастіше провокує хвороби нервової системи. АКДС ( проти коклюша, дифтерії, стовбняка), що щепиться 3-5-місячним малюкам, може викликати алергію, часті бронхіти, діатез, астму, запалення верхніх дихальних шляхів, давати ускладнення на нервову систему. (До речі, алергенністю володіють не віруси, а компоненти вакцини, на які вони осідають, — гідроокис алюмінію, з´єднання ртуті.) Навіть реакція Манту — проба на туберкульоз — нерідко викликає туберкульозне отруєння. Найбільш поширений наслідок щеплень — зниження імунітету у дитини і появу нової групи пацієнтів — так званих часто хворіючих дітей. Від найнебезпечнішого для імунної системи щеплення проти коклюшу відмовився практично весь Захід. Не випадково в наших дитячих поліклініках іноді пропонують полегшений варіант — АДС замість «коклюшної» АКДС. Якщо в організмі дитини приховано протікає одне з групи захворювань імунної системи, коли власні антитіла організму знищують тканини організму (можливо, як результат резус-конфлікту), вакцина може викликати судоми.

Чи існує «сценарій» прояву ускладнень?
Зазвичай наслідки вакцинації розвиваються послідовно. Спочатку з´являється простуда, потім бронхіт, який переростає в бронхіальну астму. З боку шкіри простежується схожий ланцюжок: від діатезу до дерматиту. Іноді причину гормональних порушень у дівчаток-підлітків можна відшукати в неправильній тактиці щеплень або, швидше за все, абсолютно протипоказаній вакцинації. Часто її наслідки виявляються не відразу, а через один, два або навіть три місяці. Просто потрібно уважно придивитися до історії хвороби.

Деякі вважають, що щеплення негативно позначаються на інтелекті дитини. Чи це так?
Офіційна медицина відкидає це припущення. Звичайно, коли в організмі малюка накопичуються антитіла, організм слабшає, дитина стає млявою, температурить. Але це скороминущий стан без наслідків, що далеко йдуть. Вітчизняний прищепний календар вважається гнучкішим, ніж американський або, наприклад, французький. Маленькому американцеві крім всього іншого вводять щеплення від менінгіту з двома подальшими ревакцинаціями. На думку прихильників інституту щеплень, вакцинація показана абсолютно всім дітям, але з урахуванням індивідуального підходу. До речі, згідно закону, наступного дня після щеплення малюка обов´язково повинен оглянути педіатр. Але, щоб вчасно виявити і попередити наслідки вакцинації, 1-2 місяці після неї дитина повинна знаходитися під лікарським спостереженням.

Чи впливає вакцинація на фізичний розвиток дітей?
Замість того, щоб направити свої сили на зростання і розвиток, малюк витрачає енергію на боротьбу з введеною інфекцією. Але найсумніше — щеплення провокують прояв спадкових недуг. Якщо батьки, бабусі, дідусі страждали хворобами центральної нервової системи, алкоголізмом, туберкульозом, кровотечами — аналогічні проблеми у їх дітей провокує щеплення БЦЖ і Манту. Дитині, родичі якої хворіли на цукровий діабет, перенесли інфаркти і інсульти, доброякісні пухлини, протипоказана АКДС, особливо вакцина проти коклюшу (головний провокатор спадкових хвороб). Перший сигнал передачі по спадку хвороб серця, цукрового діабету — збої в процесах виведення токсинів: організм їх накопичує, але не виводить. Порушення обміну речовин, запрограмовані на рівні генів, теж можуть бути активізовані щепленням АКДС. Надалі це виявляється хронічними захворюваннями шкіри, сечостатевої системи, органів дихання і тому подібне

Як щеплення впливають на нервову і гормональну системи?
Імунітет, нервова система і гормональний фон взаємопов´язані. Насильницька перебудова імунної системи зміщує рівновагу між нервовою та ендокринною системами. Притому що далеко не всі діти хворіють на туберкульоз, поліомієліт і інші «обов´язкові» недуги! Супротивники щеплень упевнені, що від дитячих інфекцій загинули набагато менше малюків, чим від наслідків вакцинації.

Наскільки ефективне щеплення декількома вакцинами одночасно?
За всіма канонами імунології, інтервал між введенням різних вакцин повинен бути не менше 2 місяців. Після щеплення в організмі виробляється имунітет до інфекції, і якщо у цей момент вводиться інша вакцина, сформовані антитіла починають блокувати виробництво клітин пам´яті до другого вірусу. А значить, ефект від вакцинації буде нульовим. Сьогодні ж щеплять від туберкульозу (БЦЖ) в перші дні життя, а через 3-4 дні в пологовому будинку роблять нове щеплення від гепатиту В. Колосальний (і даремний!) удар по імунітету — одночасне введення вакцин АКДС і проти поліомієліту.

З недавнього часу у пологових будинках почали робити щеплення від гепатиту В. Чем це викликано?
За останніми даними, число хворих гепатитами А, В, З в Україні виросло на 70%. Ось медики і вирішили застрахуватися від найбільш поширеного — гепатиту В, яким можна заразитися в кабінеті стоматолога, під час переливання крові і тому подібне. Оскільки після народження дитина нерідко потрапляє до різних медичних установ (саме тут шанси підхопити хворобу найвищі), лікарі вирішили, що рання вакцинація — оптимальний варіант уберегти його від руйнуючих наслідків цієї інфекції. Нагадаємо, що найнеприємніші з них — цироз печінки і порушення роботи клітин головного мозку.

Чи можна у всіх хворобах звинувачувати виключно щеплення?
Прихильники практики щеплення з цим категорично не згодні. І в доказ нагадують, що 80% пологів (зокрема 9 місяців вагітності) у наший країні проходять при лікарській підтримці. Гормональні, судинні, метаболічні препарати, що приймаються майбутніми мамами, — велике токсичне навантаження на дитину. Дуже важко малюк переживає знеболення під час пологів. Цілком ймовірно, що хвороби, які потім одна за одною атакують маленьку людину, — результат лікування під час вагітності, а зовсім не наслідки щеплень.

Цікаво? Читаємо далі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати монокуляр

Незалежно від того, чи є ви любителем дикої природи, нічних прогулянок, походів у гори чи спостережень за тваринами, монокуляр стане чудовим рішенням для всіх, хто цінує зручне та ефективне обладнання. Однак для людей, які не знайомі з цією технікою, вибір правильного пристрою може виявитися складним завданням. Тому перед тим як придбати монокуляри, варто з’ясувати, на які фактори слід звернути увагу.

Мазі негормональні при псоріазі у Києві та Україні з доставкою

Псоріаз – хронічна патологія, з якою може зіткнутися будь-яка людина. Хвороба вражає здорові ділянки шкіри та носить системний характер. Вона характеризується появою червоних плям, лусочок і сильної сверблячки. Цей стан викликає не лише фізичний дискомфорт, а й суттєво знижує якість життя людини у будь-якому віці.

Гемодіаліз – інноваційний метод лікування ниркових захворювань

Гемодіаліз відіграє важливу роль у лікуванні пацієнтів із хронічними нирковими захворюваннями, забезпечуючи виведення токсинів і зайвої рідини з крові. Серед лідерів у цій галузі вирізняється Гемодіалізний центр NiproLife, який надає своїм пацієнтам доступ до передових процедур апаратного гемодіалізу, що відповідають міжнародним стандартам лікування хронічних хвороб нирок. Докладніше про центр та його послуги можна дізнатися на офіційному сайті https://niprolife.com.ua/niprolife-v-kieve/.

Дошка терасна: тонкощі монтажних робіт

Слідкуєте за модними трендами у сфері будівництва та дизайну? Одним з них є використання терасної дошки у якості покриття для підлоги. Це рішення – вигідне та практичне: воно допоможе створити комфортну атмосферу на відкритій території. Однак самостійно укласти терасну дошку складно для непрофесіонала. Рекомендуємо знайти хороших фахівців та дізнатися, від чого залежить на монтаж терасної дошки ціна.<