Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Худни без дієти!

Схуднути без дієти

Бажаєш швидко схуднути, та не маєш бажання сидіти на дієті? Підштовхни свій обмін речовин – і твій організм перетвориться на безперебійну «машину» з утилізації жирів. Замість того, щоб рахувати калорії та менше їсти, ти просто їх спалюватимеш.

Дій! І це зовсім неважко!

Будь ранньою пташкою

Раннє пробудження та процес спалювання калорій тісно взаємопов’язані. Постав на будильнику свого телефону улюблену мелодію – так тобі стане приємніше прокидатися та вставати з ліжка. Звісно, твоя готовність до більш активного способу життя в цей час не найвища, але ж ти можеш її… розбудити. І для цього не треба бігти до спортзали. Достатньо звичайної фіззарядки щоранку чи прогулянки із собакою у доброму темпі. Завдяки цьому твій організм спалюватиме на 75 ккал більше, ніж звичайно.

З’їж сніданок

Не дивлячись на те, що ти вже давно на ногах, без сніданку твій організм перебуває в ще сплячому стані. Ранкова трапеза обов’язково має включати білки, завдяки яким ти не одразу проголодаєшся. Ідеальне поєднання – це, наприклад, яйця з грінками з хліба грубого помелу та зелений чай. А замість кухонної солі рекомендують морську сіль, багату на йод.

Трошки руху

Кардіотренінг на 30 хвилин (біг трусцою, велосипед) допоможе перетворити вуглеводи з твого сніданку на глікоген, необхідний для м’язової тканини.

Сходи замість ліфту

Не просиджуй увесь день за комп’ютером. Знаходь привід, щоб трошки розім’ятися та порухатися. Не користуйся ліфтом (запевняємо, що процес підйому по сходах може перетворитися на корисну звичку). Замість того, щоб телефонувати колегам з сусідніх відділків, встань та пройдися пішки по коридору.

Пий увесь день

Довгі перерви між прийомами їжі, а також дефіцит рідини в організмі можуть бути причиною сповільненого обміну речовин. Пий маленькими ковтками протягом всього дня, віддаючи перевагу негазованій мінеральній воді. Каву заміни зеленим чаєм, який підсилює спалювання жирів.

Прийшов час - перекуси

Для другого сніданку ідеально підходять знежирений йогурт, сир з жирністю 5%, свіжі фрукти чи маленький бутерброд. Перекуси дозволяй собі не більше 2-3 разів на день. За такого ритму (три основних прийоми їжі та кілька перекусів) система травлення працює без напруження. Твій обмін речовин максимально націлений на спалювання жирів, а не їх накопичення. Завдяки зберіганню стабільного рівня цукру в крові ти уникнеш приступів вовчого голоду.

Білковий ланч

Протеїни прискорять обмін речовин, і в результаті цього організм вживає на 30% більше енергії для їх засвоєння, аніж на перетравлення їжі, яка складається в основному з вуглеводів. Краще за все з’їсти салат з курчам та порцію коричневого рису. Після такої білкової їжі ти не будеш відчувати ніякої сонливості, яка приходить після ланчу, який включає вуглеводні продукти.

Спи вдосталь!

7-8 годин сну абсолютно необхідні для того, щоб обмін речовин залишався постійним. Наукові дослідження показали, що нічні жителі мають схильність до ожиріння.

Розімнися!

Замість того, щоб прилягти на диван з пакетиком солоних горішків під улюблену телепрограму, займися зовсім іншим – розтяжкою. Це матиме заспокійливу дію на систему травлення та налаштує організм на нічний відпочинок.

Трошки чілі

Вечерю приправ перцем, мускатним горіхом. Імбиром чи перцем чілі. Ці гострі пряності здатні прискорити обмін речовин на 50%.

З гантелями

Такі вправи у другій половині дня дуже корисні. Достатньо 30 хвилин активних присідань і поворотів з гантелями вагою до 1-1,5 кг – і після цього обмін речовин протікатиме у прискореному темпі ще кілька годин.

Солодкі примхи

Цукор підвищує вміст інсуліну в крові в оберненому порядкую В організмі сповільнюються процеси спалювання жиру на фоні його підсиленого відкладення про запас. Замість шоколадного батончика чи тістечка з’їж яблуко чи випий склянку фруктового соку. Рекомендуємо також полюбити чорний гіркий шоколад з високим вмістом какао-бобів – в ньому мінімум цукру.

Хвилинки для релаксу

Особливо це важливо перед ланчем, оскільки відпочинок полегшує процес травлення їжі. В цей проміжок часу займіться якимись простими речами, наприклад перевірте пошту. Термінові справи зроби не раніше, ніж через 40 хвилин після прийому їжі. Це відноситься й до ділових зустрічей – розслаблятися так розслаблятися.

За матеріалами justlady.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Медична лабораторія DIAGEN: аналізи для всієї родини

У світі, де здоров'я стає пріоритетом для кожної сім'ї, медична лабораторія DIAGEN пропонує комплексний підхід до діагностики та профілактики. Завдяки сучасним технологіям та кваліфікованому персоналу, DIAGEN забезпечує високоякісні медичні аналізи для дорослих та дітей, підтримуючи здоров'я кожного члена сім'ї. Більше інформації про послуги та принципи роботи DIAGEN можна знайти на їх офіційному сайті, доступному за посиланням https://diagen.com.ua/.

Жіноче Здоров´я: Глибоке Зрозуміння та Збереження

Жіноче здоров'я — це складний та непередбачуваний аспект життя, який об'єднує в собі ряд фізіологічних та емоційних викликів. Від вагітності до менструації, від репродуктивної системи до загального благополуччя — розглянемо кілька ключових аспектів жіночого здоров'я та те, як розуміння цих питань може вплинути на якість життя.

Як зменшити ризик розвитку раку молочної залози

Рак молочної залози – одне з найбільш поширених онкологічних захворювань серед жінок. Проте, за словами фахівців, таких як лікар мамолог Львів, є чимало способів зменшити ризик його розвитку. Важливо розуміти, що рання діагностика та профілактика можуть значно підвищити шанси на успішне лікування.

Добірка дитячих та підліткових книжок від #книголав, які вчать турботі про себе

Війна — це надзвичайно складний час для дітей та підлітків, оскільки на них впливає стрес, тривога, страх та інші негативні емоції. У цей час особливо важливо піклуватися про їхнє ментальне та фізичне здоров’я.