Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ліжка з підйомним механізмом: у чому їх переваги?

Ліжка з підйомним механізмом: у чому їх переваги?
 

Компактні меблі сьогодні користуються чималою популярністю: ми прагнемо зробити свої оселі більш просторими, тому, обираючи меблі для них, все частіше звертаємо увагу на сучасні варіанти таких собі «трансформерів», які поєднують декілька функцій, економлячи, тим самим, наші квадратні метри. Якщо ви теж керуєтесь такою стратегією і вирішили купити ліжко, зверніть увагу на сучасні варіанти з підйомним механізмом.



У чому переваги такого ліжка?

Ліжко із підйомним механізмом служитиме вам комфортабельним спальним місцем та зручним і містким комодом для зберігання, наприклад, рушників, постільної білизни, ковдр, покривал, подушок чи навіть одягу (несезонного, який ви тимчасово прибираєте «з очей»).

Яких видів буває підйомний механізм?

Існує кілька видів підйомних механізмів: на пружинах, на петлях (з ручним способом підіймання), з використанням газових амортизаторів. Всі ці три типи механізмів мають свої переваги.

Найбільше вам, мабуть, сподобається механізм на газових амортизаторах, адже він дуже зручний в експлуатації (ліжко підніматиметься та опускатиметься легко і плавно), а ще, такий варіант механізму є найбільш довговічним, на нього виробник дає гарантію, проте такі його переваги відбиваються і на ціні ліжка.

Протилежна ситуація з механізмом на петлях – ліжко, що підіймається таким способом, обійдеться вам дешевше, але при його підніманні-опусканні доведеться прикласти деяких фізичних зусиль. Якщо відкривати його ви будете не часто (наприклад, зберігатимете у ліжку несезонний одяг, тобто зазиратимете до нього практично кілька разів на рік, коли змінюватимете наповнення шафи) - то вас цілком влаштує такий варіант.Але якщо підйомний механізм використовуватиметься мало не щодня – краще брати варіант, який простіший в експлуатації.

Третій же вид – пристрій на пружині, він теж зручний у застосуванні, більш доступний за ціною у порівнянні з пристроєм на амортизаторах, але пружину з часом доведеться замінити.

На що потрібно звернути увагу при виборі такого ліжка?

Складовими елементами будь-якого ліжка є каркас і рама. Зверніть увагу на каркас, адже це – важлива складова, яка відповідає за надійність конструкції: він повинен бути зроблений з деревини товщиною до шести сантиметрів. Також, поцікавтеся, з якого матеріалу виготовлені рейки. Високими показниками міцності і пружності відрізняються товсті дерев’яні рами багатошарового типу.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас