Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що варто врахувати при покупці нового ліжка

Що варто врахувати при покупці нового ліжка
 

Думаю, всі вже встигли хоч раз прочитати про те, що в ліжку ми проводимо третину свого життя. І від того, наскільки добре наше ліжко, залежить і наше самопочуття як вдень, так і вночі. Адже міцний здоровий сон - запорука гарного дня. Саме тому питання вибору нового ліжка є таким важливим, і ми повинні підійти до нього з усією серйозністю. Тим більше, що ліжко - це довгострокова інвестиція, тому що в середньому люди змінюють ліжко раз в 10 років.

Головне - комфорт

Не варто ставити дизайн ліжка за головний критерій вибору. Звичайно, воно повинно поєднуватися з інтер'єром спальні, але ваш комфорт набагато важливіший. Віддайте перевагу натуральним матеріалам. Так, дерев'яні ліжка стануть ідеальним варіантом. Нині вони продаються у величезній різноманітності кольорів і дизайнів, так що ви вже точно зможете знайти ту модель, яка буде зручною і гармонійно впишеться в інтер'єр спальні.

Що ж мається на увазі під комфортом? Ліжко повинно бути досить м'яким та затишним, але і твердим, щоб надавати підтримку хребту. У магазині спробуйте прилягти на ліжко на кілька хвилин і оцінити його поверхню. Якщо ви ніяк не можете знайти зручного положення, значить - це не те, що вам потрібно.

Вибираємо матрац

В Інтернеті ви можете знайти цілу купу порад про те, як вибрати хороший матрац. Вам скажуть, що краще вибирати вироби з натуральних матеріалів, які добре підтримують хребет під час сну. Якщо ви любите спати на животі, зверніть увагу на м'які матрасики, якщо на спині - навпаки, вибирайте більш жорсткий матрац. А взагалі в наш час споживачеві пропонується настільки величезний асортимент, що кожен вже точно зможе знайти свій ідеальний матрац.

Вибираючи матрац, вам потрібно прилягти на нього в тій позі, в якій ви любите спати, і полежати кілька хвилин. Чи зручно вам? Якщо ні - пробуйте інший. Але не варто вибирати матрац окремо, адже в поєднанні з основою ліжка (дерев'яною, пружинною і т.д.) він може відчуватися по-іншому. Перед покупкою обов'язково покладіть вибрані матраци на обране ліжко і випробуйте їх разом.

Якщо ви берете ліжко на двох - вирушайте по магазинах з партнером, адже спати має бути зручно вам обом. Удвох приляжте на вподобане ліжко – ви не повинні скочуватися в середину або до країв, навколо вас не повинна утворюватися яма на матраці, в яку буде скочуватися ваш партнер.

Визначаємося з розміром ліжка

Звичайно, при виборі ліжка всі ми керуємося правилом «чим більше - тим краще». Так, велике ліжко дає нам багато місця, щоб спати, крутитися і не заважати один одному. Але враховувати варто не тільки ширину, але і довжину ліжка. Воно повинно бути на 10-15 см довшим за найвищого з вас (тих, хто збирається на ньому спати).

Важливим чинником є і розмір спальні. Так, багато хто з нас не може дозволити собі двоспальне ліжко, навіть якщо сильно того хоче. Пам'ятайте про те, що поставивши ліжко, у вас повинно залишитися достатньо місця, щоб рухатися по кімнаті, поставити необхідні меблі. Також місця повинно вистачати на те, щоб дверцята усіх шаф і тумбочок можна було вільно відкрити, також як і вікна, і двері в кімнату. Звучить кумедно, але є люди, які роблять такі помилки.

Купуємо своє ідеальне ліжко

Вибираючи нове ліжко, не варто купувати перше ж вподобане. Не пошкодуйте часу і обійдіть стільки салонів, скільки зможете. Спробуйте полежати на самих різних ліжках, щоб зрозуміти, що саме вам потрібно. При чому, щоб випробувати ліжко, потрібно не просто прилягти на нього на пару хвилин.

Одягніться в зручний одяг. Вибравши ліжко, роззуйтеся, зніміть верхній одяг і приляжте на нього хвилин на 10 мінімум. Якщо в магазині вам не дозволять цього - розвертайтеся і йдіть витрачати гроші в інший меблевий салон. Запам'ятайте, що витративши 10 хвилин на ліжко, ви отримаєте 10 років міцного, здорового сну.

Ще одна маленька порада: не вибирайте ліжко та матрац втомленими. У цьому випадку вам будь-який матрацик здасться дуже зручним.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас