Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обставляємо дитячу – від бажаного до необхідного

Обставляємо дитячу – від бажаного до необхідного
 

Кожні батьки, облаштовуючи дитячу кімнату, хочуть зробити її максимально комфортною для свого чада. Але поки дитина ще зовсім маленька, дізнатися заздалегідь про те, чим вона буде захоплюватися, що їй сподобається, а що – ні, що з меблів стане в нагоді, а що – марною тратою коштів, просто неможливо. Тому до питання облаштування дитячої кімнати варто підходити планомірно і поступово.



З народження малюкові потрібно не так вже й багато – ліжечко, комод або шафа для речей і теплий килимок на підлозі. Ліжко незабаром доведеться все одно міняти, а от добре підібраний шафа прослужить дуже довго, незалежно від інтересів малюка. У плані вибору шафи, краще всього віддати перевагу місткій шафі-купе.

Психологи рекомендують при оформленні кімнати для немовлят не обставляти її великою кількістю меблів, а зробити акцент на цікавих шпалерах з великою кількістю завитків і фігур в спокійних тонах. Дитині в цьому віці потрібно щось розглядати, а такі шпалери допоможуть розвинути фантазію у крихітки.

Коли малюк навчиться сидіти і почне активно проявляти свої творчі здібності, йому знадобиться окремий стіл і стільчик, при цьому добре, якщо вони будуть складними. Не поспішайте заставляти кімнату дитини меблями, в цьому віці краще залишити для дитини максимум вільного простору, щоб вона могла вільно грати у своїй кімнаті.

У міру дорослішання, коли малюк почне відвідувати садок або школу, найактивніший час він проводитиме саме там, тому простір для ігор буде вже не таким необхідним, а на перший план вийде місце для уроків. У цьому віці з меблів потрібно оточити дитину зручним столом і стільцем для виконання домашніх завдань, поличками або шафкою для зберігання всього приладдя. Звичайно, всі меблі повинні бути екологічними і не мати гострих кутів і виступів.

Що ж стосується колірної гамми, то психологи рекомендують обставляти дитячу кімнату в теплих жовтих і рожевих тонах, або в м'якому зеленому або оливковому кольорі – це допоможе малюкові розслабитися і відпочити після гіперактивного дня, наповненого різними яскравими подіями.

Як би ви не хотіли обставити кімнату відразу, не поспішайте. Тільки таким чином ви зможете обставити її потрібними речами, що не захаращуючи корисний і такий необхідний кожній дитині вільний простір. Нехай краще вона сама, коли трохи підросте, підкаже вам, що їй дійсно потрібно, а що – ні.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас