Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 правил зимового гардеробу малюка

7 правил зимового гардеробу малюка
 

Як одягати дитину на прогулянку взимку, щоб вона не змерзла, але й не спітніла? Це важливе питання ― причина палких суперечок мам з бабусями. Яким має бути підхід до зимового гардеробу дитини, щоб малюк не застудився? Користуйтеся 7 правилами.



1. Позбавтесь переконання, чим більше одягу, тим краще.

Зайві шари одягу сковують рухи малюка, сприяють перегріву при активності і швидкому охолодженню після припинення руху. Правильно підібраний одяг підтримує оптимальну терморегуляцію, завдяки чому дитина не мерзне та не перегрівається. Гріє не товщина утеплювача. Тепло зберігають його порожнини. Тому якісні зимові куртки і комбінезони завжди легкі і в них дуже тепло.

2. Забезпечте сухість

Мокрий одяг взимку ― першопричина застуд. Намокла від поту бавовняна майка стане причиною переохолодження і легко спровокує застуду, тоді як синтетична термобілизна швидко відведе вологу від тіла і не дозволить дитині переохолодитися. Обираючи підгузки, враховуйте їхній товщину, надійність та зручність. В Helen Harper Baby малюкам завжди буде комфортно, а їх одяг не промокне.

3. Ніколи не зав’язуйте малюку ніс і рот

Лікар-педіатр, експерт ТМ Helen Harper, Наталія Гейко з цього приводу говорить так: «Зав’язувати ніс шарфиком не тільки не має сенсу, це навіть небезпечно. Слизові оболонки і пазухи носа ― ідеальна система обігріву повітря, що вдихається, створена природою. Дихання в шарфик на морозі створює конденсат, підвищує ризик переохолодження і формує умови для обмороження обличчя дитини».

4. Одягайте дитину по температурі, а не по сезону

Орієнтуйтесь на градусник. Коли температура 0˚С, ви маєте одягати менше шарів одягу на дитину, ніж при -10˚С. При 0˚С достатньо однієї футболки з довгим рукавом і теплого комбінезона на синтепоні чи з мембраною, вовняної або акрилової шапки, рукавиць, зимового взуття, взутого на колготки. При температурі -10˚С ідеальний одяг ― термобілизна, кофточка або водолазка, комбінезон на поліестеровому утеплювачі або мембранний, мембранне взуття, взуте на колготки, вовняна шапка, рукавиці або краги з вовни. Якщо на вулиці -15˚С, під комбінезон замість тонкої кофтинки одягніть теплий флісовий костюм.

5. Капюшон не завжди потрібний

Не треба одягати капюшон у безвітряну погоду при помірному морозі. Голова не замерзне у вовняній шапці з утеплювачем при температурі до -10˚С. А ось перегрів голови і парниковий ефект, створюваний одягненим не по погоді капюшоном, тільки нашкодить дитині.

6. Враховуйте рівень активності малюка

Малюк, який ходить, бігає, грається на вулиці, має бути вдягнений легше, ніж той, що ще лежить у дитячому візочку.

7. Правильно контролюйте, чи не змерзла дитина

Перевірити, чи не холодно дитині, можна, торкнувшись її перенісся, шиї, шкіри вище стоп і кистей рук. Рум'янець на щоках і червоний носик свідчить про приплив крові до обличчя. Це природна реакція здорового організму. Вона означає, що малюк на свіжому повітрі почувається добре.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас