Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати подушку для маленької дитини: практичні поради (частина 1)

Як вибрати подушку для маленької дитини: практичні поради (частина 1)
 

Ваш малюк росте, і скоро прийде час, коли для комфортного сну йому знадобиться подушка. Звісно ж, звичайна подушка тут не підійде. А які ж подушки слід вибирати для найменших?

Чому малюкові не можна спати на звичайній подушці?

Деяких батьків все ж турбує це питання. Звичайні подушки розроблені так, щоб забезпечувати підтримку голові і шиї дорослої людини. У маленької дитини зовсім інші пропорції, тому звичайна доросла подушка матиме негативний вплив – давати занадто велике навантаження на шию і плечі дитини. Тривалий такий вплив призведе не тільки до постійного дискомфорту під час сну, а й до проблем з поставою дитини і здоров'ям опорно-рухового апарату.

Подушки для найменших виробляються з урахуванням пропорцій дитячого тіла, завдяки чому вони дарують не тільки якісний, здоровий, комфортний сон малюкам, але і забезпечують необхідну підтримку тіла дитини, піклуючись про правильний її розвиток.

Коли купувати малюкові подушку?

Навколо цього питання досі точаться суперечки. Багато експертів погоджуються з тим, що найбільш вдалий час для покупки першої подушечки дитині – тоді, коли ви «переводите» його з дитячої ліжечка на дитяче ліжко. Це – вік 18-24 місяців.

Хоча, думка деяких батьків не збігається з цією рекомендацією – багато хто говорить про те, що купили малюкові подушку раніше рекомендованого віку, і проблем не виникло. Враховуючи, що кожна дитина розвивається індивідуально, немає «правильного» віку для появи подушечки в дитячому ліжку, який би підходив всім і кожному.

Це ваше рішення, як батьків. Ви лише маєте уважно спостерігати за малюком, коли він почне проявляти ознаки того, що йому вже пора спати на подушці. Серед таких ознак:

- Дитина не може заснути, не підклавши щось під голову;

- Дитина не висипається за ніч, тому що їй незручно спати;

- Дитина кладе голову на улюблену іграшку або зім'яту ковдру;

- Дитина кладе голову на подушку, коли лежить на дивані або на вашому ліжку.

Також зверніть увагу на плічки малюка: як тільки вони стають ширшими за його голову, йому буде зручніше спати з подушкою, ніж без неї.

Мета покупки подушки для малюка – це забезпечити його комфортного сну. Якщо ваша дитина спить добре і без подушки, трохи зачекайте і стежте за появою перших ознак її необхідності.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас