Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачний піст: Три прості рецепти до пісного столу

Смачний піст: Три прості рецепти до пісного столу
 

Багато людей шанують Великий піст. В цей час ми робимо собі певні постанови, які обмежують нас у тому, чим зазвичай зловживаємо. Піст – це не лише відмова від якихось продуктів, адже комусь без проблем відмовитись від м’яса, зате перестати, наприклад, злитися і постійно влаштовувати скандали – вже значно складніше. Тож зрозуміло, що суть посту значно глибша, ніж ми звикли її сприймати.



Якщо в числі інших ваших постанов на піст – відмова від заборонених канонами церкви продуктів, пропонуємо вам кілька дуже простих та, одночасно, смачних рецептів. Адже пісні страви можуть бути справді дуже смачними!

Морквяний суп-пюре з імбиром

пів літри овочевого бульйону
5 середніх морквин
1 цибулина
3 ст. л. олії
0,5 ч. л. кмину
0, 5 ч. л. натертого кореня імбиру
сіль, перець за смаком
зелень кропу, петрушки

Моркву очистити від шкірки, нарізати кружальцями (товщиною приблизно по 1 см), викласти на деко, скропити олією (2 ст. л.), посипати кмином, перемішати. Запікати в духовці 30 хвилин при 180°С.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, покласти в каструлю (з товстим дном) і тушкувати на олії (1 ст. л.) до прозорості. Додати запечену моркву, натертий корінь імбиру, влити гарячий бульйон і готувати на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Збити у блендері на однорідну масу, заправити сіллю та перцем до смаку.

Якщо суп вийшов надто густим – додайте ще води та закип’ятіть. Подавайте, присипавши нарізаною зеленню.

Стейк із сьомги з двома видами капусти

2 середніх стейки із сьомги
200 г цвітної капусти
200 г броколі
крохмаль
сіль
листя салату
оливкова олія

Стейки обсушити серветкою, вмочити в крохмаль з обох сторін та обсмажити в олії до золотистості. Цвітну капусту та броколі відварити на пару. Салатне листя порвати руками, заправити оливковою олією. На тарілку викласти сьомгу, капусту, листя салату.

Овочева ватрушка

0,5 кг картоплі
1 невелика морквина
1 невелика цибулина
1-2 болгарські перці
зелень
олія
сіль, спеції

Картоплю почистити і відварити як звичайно у підсоленій воді. Зробити густе пюре. Цибулю та моркву очистити від шкірки, нарізати кубиками, перець очистити від насіння і також нарізати кубиками. Обсмажити на олії, додавши сіль і спеції.

Деко застелити фольгою, змастити олією, викласти пюре у вигляді круга (як ватрушка). Зверху викласти овочеву начинку. Запікати у розігрій до 200°С духовці 15-20 хвилин.

Перед подачею посипати нарізаною зеленню.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас