Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рюкзак, чемодан, сумка? Що купити дитині для подорожей? (Частина 1)

Рюкзак, чемодан, сумка? Що купити дитині для подорожей? (Частина 1)
 

Знайти ідеальну багажну сумку для себе не так вже просто, але якщо це – дорожній аксесуар для дитини, цей вибір стає набагато складнішим. У нього не тільки повинні вміститися всі дитячі речі, але він також має бути досить легким, щоб дитина могла його нести (або везти). Далі ми спробуємо розібратися в цьому нелегкому питанні і розповімо про те, що ви повинні врахувати, вибираючи дорожній аксесуар для своєї дитини.

М'який чи жорсткий дорожній аксесуар – що краще для дитини?

Купуючи дорожній аксесуар для дитини, в першу чергу вам потрібно вирішити, чи буде це м'яка сумка або рюкзак, чи валіза з жорсткими стінками. У перших є така перевага, як легка вага, а також вони більш місткі. Також у тряпчаних сумок і рюкзаків, як правило, є зовнішні кишеньки, що також дуже зручно для речей першої необхідності. Однак далеко не всі вони оснащені коліщатками і не так добре захищають речі всередині.

Валізи з жорсткими стінками, в свою чергу, краще захищають речі. Крім того, для дитини такий дорожній аксесуар може служити і сидінням на вокзалі або в аеропорту. А на деяких з них, як наприклад Trunki, дитина навіть може кататися. Чистити такі валізки набагато простіше завдяки їхній гладкій текстурі, але вони безумовно важчі, а також є ризик, що валіза трісне при тиску або падінні.

Дитячий рюкзак на колесах

Це дійсно дуже зручно: ви або ваша дитина можете котити багаж, а якщо втомитеся або будете поспішати – одягти його на дитячі плечі. Також такі дорожні аксесуари, як правило, оснащені різноманітними зовнішніми кишеньками, в які можна покласти речі першої необхідності.

Купуючи дитячий дорожній рюкзак з колесами, перш за все, зверніть увагу на його ручку – вона має бути зручною і не повинна падати сама по собі. Також врахуйте, що такий рюкзачок буде рости разом з малюком, тому краще віддати перевагу якісному виробу, який прослужить не один рік.

Звичайний дитячий дорожній рюкзак

Якщо у дитини вже є хороший рюкзак, вам не потрібно більше нічого купувати – він прекрасно підійде для дитячого багажу. Якщо ж ви тільки збираєтеся купувати дитячий рюкзак, вибирайте модель досить велику і містку, але не дуже об'ємну, щоб рюкзак був зручним і не був важким. Так, діткам дошкільного віку рекомендується купувати рюкзаки, об'ємом до 15 л, а школярам підійде об’єм в 15-20 л. Щоб в дитячих речах не було безладу, зверніть увагу на наявність внутрішніх і зовнішніх кишень. Виберіть ергономічну модель з м'якими широкими лямками і ущільненою спинкою, досить якісну, щоб рюкзак прослужив пару років. Але не варто витрачати на дитячий рюкзачок цілий статок, так як дитина все одно досить скоро з нього виросте.

Дитяча сумка на колесах

Так, сумку на колесах легко катати і в неї можна упакувати більше речей, ніж в рюкзак, але діставати ці речі в дорозі буде набагато складніше, ніж з рюкзака. Її доведеться повністю розстебнути і копатися в речах, щоб знайти те, що потрібно. Тому, якщо ви все ж таки вирішили зробити вибір на користь дорожньої сумки для дитини, вибирайте модель, оснащену декількома зовнішніми кишенями.

Дитяча валіза на колесах

Валіза на колесах з твердими стінками надійно захищатиме дитячі речі. Але, як і у випадку з дорожньою сумкою, з неї незручно діставати речі в дорозі. Крім того, більшість таких валіз не мають зовнішніх кишеньок. Проте завдяки твердим стінкам (якщо валіза, звичайно, якісна), дитина може сісти на неї на вокзалі, щоб відпочити.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас