Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як стимулювати творчий розвиток малюка

Як стимулювати творчий розвиток малюка
 

Творчість може бути якою завгодно: від мистецтва до музики, танців і т.д. І одна з найбільш важливих цілей всіх батьків – навчити дитину самовиражатися, так часто і таким чином, як їй хочеться. Не знаєте, як почати розвивати в дитині творчість і креативність? Наші поради допоможуть вашому малюкові розкритися!



Можна (майже) все. Розфарбовування картинок, не виходячи за контури, занадто переоцінене. Заохочуйте малюка до мистецтва заради процесу, а не результату (те ж саме стосується і музики, і будь-якої іншої творчості) – тільки так ви зможете розкрити творчі здібності малюка. Коли дитина сама підбирає слова до пісні, співає нісенітницю і не попадає під музику, вас це повинно веселити. У цьому віці потрібно відкривати нові грані і творчі здібності, і немає способу зробити це неправильно.

Безлад – немає проблем! Звичайно ж, по всій дитячій кімнаті будуть розкидані олівці і крейди, бризки фарб будуть теж буквально всюди, як і глина або пластилін. Малюк теж напевно буде весь в «продуктах своєї творчості», але такий вже він – творчий процес. Не сваріть дитину за це, просто виділіть та обладнайте зону для творчості, де можна робити все. І обов'язково навчайте чадо прибирати за собою, адже це – теж частина творчого процесу.

Будьте наставником, а не критиком. Поважайте точку зору дитини, її бачення, і лише трохи радьте, як краще зробити те чи інше. Справа в тому, що творчість малюка не обов'язково повинна вам подобатися або бути зрозумілою. Ваша роль тут – бути помічником, асистентом і підтримувати дитячу креативність у всіх її проявах.

Привчайте дитину до мистецтва. Ходіть в музеї і галереї, відвідуйте концерти, що відповідають віку малюка, театральні постановки і все, що тільки може цікавити дитину. Пам'ятайте, творчість оточує нас буквально у всьому! Намагайтеся помічати це частіше і показувати дитині.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас