Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про те, як кожна кімната у вашому домі сприяє старінню шкіри

Про те, як кожна кімната у вашому домі сприяє старінню шкіри
 

Так, вік і генетика відіграють важливу роль в процесі старіння шкіри, але є і приховані чинники, які можуть додавати нам зайвих зморшок і складок на шкірі. Ми звикли звинувачувати в швидкому старінні шкіри зовнішні фактори (стрес, ультрафіолет, екологія)... Але чи сприяє ваш будинок збереженню молодості шкіри? Саме про те, як кожна з кімнат вашого будинку впливає на стан вашої шкіри, ми поговоримо далі.

Спальня

Подумайте самі, тут ми проводимо багато годин (як мінімум третину життя), тому перш за все саме тут потрібно підтримувати здоровий клімат для здоров'я і краси шкіри. Ваш найлютіший ворог – занадто сухе повітря в спальні влітку і в сезон опалення, який сприяє зневодненню шкіри і передчасній появи зморшок. В принципі, цю проблему потрібно усунути в усіх кімнатах вашого будинку.

Щоб уникнути пересушування шкіри, купіть хорошу зволожуючу денну і нічну косметику, а також регулярно робіть маски для інтенсивного зволоження шкіри – на Garnier.ua вони представлені в широкому асортименті.

Також подумайте про покупку зволожувача повітря, який можна включати на час сну. Він допоможе запобігти пересиханню шкіри, а значить, підтримувати її пружною і еластичною. Тільки в цьому випадку обов'язково міняйте воду в ньому щотижня, щоб повітря в кімнаті залишалося здоровим.

Офіс

Як і в спальні, в своєму офісі ми проводимо більшу частину часу. І, як правило, все це за комп'ютером. Всі ми знаємо, що цілий день сидіти за комп'ютером – не дуже корисне заняття і для шиї, і для очей. Але страждають від цього не тільки м'язи, але і шкіра: на шиї з'являються складочки, навколо очей – зморшки.

Щоб уникнути цього, намагайтеся завжди зберігати поставу і не жмуритися, вдивляючись в комп'ютер. Також можна витратитися на хороші тонізуючі і розгладжуючі засоби для шкіри шиї і декольте, а також навколо очей.

Кухня

Це очевидно, що їжа, якою ви харчуєтеся, безпосередньо впливає на стан вашої шкіри. Але шкідлива їжа ще й прискорює її старіння. Зокрема, цукор і алкоголь зневоднюють шкіру і можуть викликати подразнення. Тому намагайтеся харчуватися збалансовано. Як завжди, пийте більше води, налягайте на свіжі фрукти та овочі, а солодке і алкоголь вживайте в міру. Шматочок тортику і келих вина час від часу не зашкодить, але намагайтеся не зловживати!

Ванна

Ванна кімната здається останнім місцем, яке може погано впливати на стан шкіри. Але це також можливо, так як саме тут ви, швидше за все, накладаєте макіяж і проводите всі процедури по догляду за шкірою. А чи замислювалися ви над тим, що повторювані рухи обличчя при нанесенні кремів і макіяжу сприяють утворенню мімічних зморшок?

Статичний вираз обличчя протягом декількох хвилин або повторювані мімічні рухи призводять до появи і поглиблення мімічних зморшок, та як в цих місцях руйнується колаген та еластин. Щоб уникнути цього, намагайтеся максимально розслаблювати м'язи обличчя, коли наносите і доглядаючу, і декоративну косметику. Повірте, і з розслабленим обличчям можна нанести макіяж так само красиво!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас