Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стецюк Макар потребує допомоги на лікування

Стецюк Макар потребує допомоги на лікування
 

Наш синочок – дитина, яку ми з радістю очікували! Вагітність у мене проходила добре, без ускладнень і загроз. Пологи розпочалися вчасно і нічого не передвіщало біди. Нажаль, вони виявилися дуже складними і для мене, і для сина. Макар, коли народився, вже не плакав, не рухався та й не дихав, знаходився у стані тяжкої асфіксії, що призвело до набряку мозку.

Спочатку Макар два тижні був у реанімації, в тяжкому стані, підключений до чисельних крапельниць та апарату штучної вентиляції легень, годували його через зонд. Поступово його стан стабілізували і перевели до мене, до пренатального центру, де ми були ще два тижні разом. Тільки через місяць, після народження Макара нас виписали додому.

Нам не давали ніяких шансів на повноцінне життя сина, а ми вірили в те, що в нас все вийде, і саме з цього часу почалася подальша боротьба за його життя!

За ці роки ми багато чого пройшли, займаємося масажами, ЛФК, плаванням, велотренуванням. Макар вже пройшов двадцять два курси реабілітації у різних центрах та клініках. Займається з логопедом, дефектологом та по системі Монтесорі. Завдяки нашій невтомній праці, роботі всіх спеціалістів та наполегливості сина, він вже вміє сидіти, нещодавно почав вставати на ніжки самостійно та ходити, трішки говорить. Це результати безперервної і тяжкої праці...

Макарчик – привітна та розумна дитина, яка прагне жити повноцінним, цікавим життям, його інтелект повністю збережений. Любить гратися іграшками, малювати, слухати музику та казки, розглядати картинки у книжках, любить футбол, вивчив цифри та вчить літери. Радіє товариству дітей, хоче з ними товаришувати, ходити, бігати, грати…

Макар любить малювати, а зараз дуже цікавиться написанням літер та слів, йому це дуже не просто робити, він навчається і просить, щоб я йому писала чи допомагала писати. Любить, коли ми щось печемо разом, замішувати чи колотити тісто, воно в нього завжди виходить дуже гарне! Взагалі, Макар дуже позитивний, допитливий та енергійний! Незважаючи на сильну дизартрію (нечіткість вимови звуків та слів) він любить співати, по-своєму, але з задоволенням.

Зараз Макар записаний на два курси реабілітації у Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна (м. Трускавець, http://www.reha.lviv.ua/index.php?id=1&L=1 ). Вартість однієї реабілітації – 11 646,00 грн. у квітні та липні 2019 року (рахунки додаю до цього листа). Потрібно зібрати 23 292,00 грн. тільки на лікування.

Я доглядаю та займаюся вихованням та розвитком Макара, працює в нашій родині тільки мій чоловік, більша частина нашого доходу витрачається на розвиваючі заняття сина в період між реабілітаціями. А реабілітація при ДЦП – це дуже довготривалий та дороговартісний процес, для того щоб дитина досягла гарних результатів та змогла самостійно себе обслуговувати у майбутньому.

Лікування дає позитивні результати і лікарі радять продовжувати лікування і надалі, за їх рекомендаціями проходити регулярні курси реабілітації необхідно кожні два-три місяці, тому що Макар – перспективна дитина, і він зможе говорити та навчиться обслуговувати себе та краще ходити!

Я звертаюся до добрих людей за допомогою, розумінням та підтримкою! Будемо дуже вдячні всім, хто відгукнеться на наше прохання допомогти Макару!

Я додаю деякі наші документи до цього листа та рахунки на лікування.

З повагою, Ірина Мокієнко.

Контактний телефон 066 205 48 47

Карта Приват Банка 5168 7551 0220 7319 Мокієнко Ірина Михайлівна (мама Стецюка Макара)

Офіційна група допомоги Макару на Фейсбук https://www.facebook.com/groups/Makar.Life/




Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитині потрібна допомога на лікування та реабілітацію

Я мама чотирьох дітей. Потрібна допомога у зборі коштів для лікування та реабілітації в Угорщині, в центрі реабілітації Олінек.

Діагноз: Симптоматична фокальна епілепсія. Аномалія розвитку головного мозку, внутрішня гідроцефалія. Затримка психомоторного розвитку. Стан після операції вентрикулеоперітонеального шунтування.

Допоможіть дитині одужати!

Пише Вам мама славної дівчинки Валерії. Моїй доньці 4 рочки і вона потребує термінової нейрохірургічної операції на хребті.

Батьки благають про шанс на життя дитини

17 березня Єгорку виповнилось три рочки, та замість подарунків і веселощів дитина знаходиться в лікарні. Хлопчику поставили діагноз Лімфома Беркета. При такому захворюванні стадія розвитку пухлини не визначається, але за симптомами все схоже на 4-ту стадію, адже лімфома росте швидкими темпами (за добу може збільшуватися вдвічі), а метастази вже пішли в кістки.

Настя Ульянова потребує невідкладної допомоги

Діагноз: лейкоз

Місяць тому маленьку Настю Ульянову госпіталізували з високою температурою, як пізніше з'ясувалося, її викликав лейкоз.
Будь ласка, допоможіть нашій Насті!