Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обирайте іграшки для своєї дитини правильно!

Обирайте іграшки для своєї дитини правильно!

Всі батьки бажають своїй дитині найкращого. І у виборі іграшок вони намагаються також вибрати найкраще, найцікавіше. Адже іграшки впливають на дітей. З їхньою допомогою малюки вчаться рахувати, читати, моделювати ситуації, отримують емоції та, врешті-решт, розвиваються. Тому для батьків вибір іграшки – відповідальна справа.



Є три основні критерії, які впливають на вибір іграшок: якість, змістовність та відповідність віку. Найкращий друг дітей та їхніх батьків BESMART зібрав усі можливі іграшки, які потенційно підійдуть кожній дитині. Варто лише зрозуміти, що саме ви шукаєте.

Що подобається?

Перш за все, шукайте ті іграшки, які подобаються дитині та відповідають її інтересам. Наприклад, якщо малюку до вподоби машинки, то можна підібрати різні моделі, трансформери, будівельні машини, які будуть розвивати розумові здібності, моторику та задовольняти в естетичному плані.

Що кажуть психологи?



Психологи дають свої поради при виборі іграшок для малюка, до яких потрібно прислухатися, навіть якщо іграшка дуже подобається дитині.
  1. Малюк має контактувати з іграшкою, тобто вона повинна бути таких розмірів, щоб її можна було взяти у руки, покрутити.

  2. Матеріал іграшки має бути приємним на дотик.

  3. Кольори мають бути природних відтінків. Найкраще – барви веселки. Занадто яскраві кольори будуть лише відштовхувати дитину від іграшки. А за допомогою звичайних відтінків найменші користувачі іграшок зможуть навчитися розрізняти кольори. Якщо у дитини вже є особлива любов до якогось певного кольору, не слід давати їй можливість зациклюватися на цьому. Іграшки мають бути різнобарвними.

  4. Іграшки не повинні бути агресивними. Не купуйте зброю або інші іграшки, які сприяють появі негативних, злих емоцій у малюка. Більшість психологічних проблем у дітей з’являється у дитинстві.


Порада+: не ігноруйте правила безпеки. Іграшки з маленькими детальками можуть нашкодити малюку, а дешеві екземпляри шкідливі для будь-якого дитячого віку.

Скільки рочків?

Окрім інтересів, слід також враховувати вік дитини.
  • Для найменших: дві-три простенькі іграшки, які будуть розвивати моторику рук. Не потрібно багато брязкалець та інших видів іграшок, це лише негативно вплине на концентрацію уваги малюка.

  • 3-4 роки: у цей період навпаки розмаїття іграшок потрібне. Дитина через них пізнає світ. Тому вибирайте фігурки тваринок, кубики з літерами, набори посуду, конструктори.

  • 4-5 років: потрібні розвиваючі іграшки. Набори різних професій, ляльки, іграшки для рухливих ігор, набори для малювання.

  • 6-9 років: настільні, на розвиток (набори для хімічних експериментів), на логіку та командні ігри.


Надалі вибором іграшок керуватимуть лише інтереси дитини. Головне – більше активних та інтелектуальних ігор і менше віртуальних.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати найкращу ляльку для дівчинки

У кожної дівчинки повинна бути улюблена лялька. Якщо ви зараз шукаєте підходящий подарунок для маленької принцеси, тоді загляньте на BonToy – http://bontoy.com.ua/catalog/kukly-pupsy/, де на вас чекають найкращі ляльки і пупси. Ну а ми поки що спробуємо розібратися, яку ляльку краще вибрати для коханої донечки.

Як правильно вибирати дитячі іграшки

Всі ми хочемо, щоб іграшки були не тільки цікаві нашим діткам, а й розвивали їх. Зараз, звичайно, вибір всіляких дитячих іграшок необмежений – в будь-якому магазині знайдуться іграшки для будь-якого віку, статі і захоплень дитини. Але в цьому всьому розмаїтті нескладно розгубитися, особливо молодим батькам. Так як же правильно вибирати іграшки для малюка – цікаві і корисні?