Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що дарувати вчителям на День Учителя

Що дарувати вчителям на День Учителя
 

Незабаром країна святкуватиме День Учителя. І так хочеться порадувати своїх педагогів приємними подарунками! Подарунки вчителям на їхнє професійне свято можна поділити на два види: універсальні та індивідуальні. Під першим видом маються на увазі однакові подарунки для усіх учителів; під другим – підібрані для кожного окремо.

Обираємо подарунок для вчителя

Універсальні подарунки для вчителів

До універсальних подарунків можна віднести:

1. Канцтовари. Це може бути блокнот у твердій обкладинці (щоб додати подарунку індивідуальності, подаруйте кожному вчителю блокнот його улюбленого кольору), набір елегантних ручок (поміщених у обгортковий папір, який теж можна підібрати за кольором) тощо.

2. Солодощі. Популярний нині букет із солодощів на перший погляд може видатися подарунком не типовим для вчителя, але, якщо помістити в нього листівку зі словами на кшталт: «Нехай кожен урок буде для Вас таким же приємним і солодким, як цей букет!», він цілком підійде.

3. Квіти. Квіти – це класика, доречна в будь-якому випадку. Тут також можна внести нотку індивідуальності, подарувавши кожному вчителеві:

а) букет його улюблених квітів;

б) квіти, підібрані відповідно до знаку Зодіаку вчителя;

в) вазон із квіткою, якщо ви знаєте, що педагог любить доглядати за квітами, чи букет у відерці, якщо ви здогадуєтеся, що вазон із квіткою перетвориться у нього на гербарій;

г) квіти, які «схожі» на вчителя: букет білих троянд вчителеві, який завжди стриманий і серйозний; букет різнокольорових грайливих жоржин веселому, життєрадісному педагогу.

4. Святковий концерт. Це може бути повноцінний шкільний концерт або класний міні-концерт для кожного педагога окремо. Можна кожному вчителеві подарувати самостійно складений учнями вірш саме про нього. Можна заспівати для нього пісню. Можна влаштувати вікторину із запитаннями учням про їхніх вчителів. Вчителям буде приємно, що їхні вихованці так добре їх знають, цікавляться ними, проявляють по відношенню до них увагу. Також можна влаштувати фото-показ світлин учителів із різних періодів їхнього життя, супроводжуючи його коротенькою біографією кожного вчителя. Одним словом, при підготовці подібних заходів політ фантазії не знає меж!

5. Білет на цікавий захід. Якщо в вашій місцевості на День Вчителя (чи невдовзі після нього) проходитиме якийсь захід: концерт, виставка, балет тощо, можна подарувати вчителям білети на нього.

Індивідуальні подарунки вчителям

Серед індивідуальних подарунків значно більший вибір, оскільки кожному вчителеві дарується те, що йому потрібно та що він любить. Подарунки можуть бути пов’язані з:

1. Хобі. Вчителеві, який любить грати в футбол, можна подарувати футбольний м’яч. Вчительці, яка полюбляє в'язати, можна подарувати набір ниток для в’язання тощо.

2. Навчальним предметом. Так, вчителеві історії можна подарувати книгу, в якій широко розкрита тема певної історичної події чи постаті.

3. Потребами. Наприклад, ви підмітили, що якась вчителька завжди скаржиться, що в неї немає парасольки. Парасолька – чим не подарунок?! Корисний і демонструє вчителеві, що його учні про нього турбуються, люблять його. А любов учня для вчителя – це найкращий дар.

Надихайтеся своїми вчителями, обираючи подарунки для них, і вони обов’язково сподобаються улюбленим педагогам!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас