Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Що робити, якщо дитина мало їсть

Як правило, всім батькам хочеться, щоб їхні дітки наминали за обидві щоки сніданок, обід і вечерю і, при цьому, ще просили б добавки.

Що таке план пологів і чи потрібен він вам?

Читаючи закордонні книги про вагітність і пологи або вивчаючи відгуки раз у раз натикаєшся на словосполучення: «план пологів».

«... Втручання не було передбачено нашим планом пологів», «Медсестра, знайома з нашим планом пологів ...», «Усі разом ми склали план пологів, який ми з чоловіком потім обговорили з доктором», «Складіть план пологів», «обговоріть план пологів зі своїм лікарем».

Що ж це за таємничий план пологів, про який так старанно говорять в інших країнах, і який майже не знайомий українським вагітним і мед. працівникам?

Як запобігти "шкільним хворобам"

Шкільні роки - час чудовий, але не безтурботний. Учбовий процес - велике навантаження на організм дитини, і з атестатом зрілості учень одержує оберемок хвороб. Які недуги чекають на наших чад за дверима храмів знань, і як їм запобігти?

Як купити гумові чоботи, дитячий дощовик і парасолю?

Непогода .... Скільки асоціацій із цим словом. Перед внутрішнім поглядом так і постають картини: бруд, дощ, слякоть. Як ви думаєте, чи може все це зупинити маленького непосиду? Ні, ні і ні. Шльопати по калюжах, розбризкуючи бруд на всі боки, пускати кораблики в далеке плавання - що може бути краще? А щоб не позбавляти малюка цих радощів, батьки повинні з увагою поставитися до вибору одягу, що захищає від дощу. І цьому заняттю необхідно присвятити свій час з самого народження дитини. Адже навіть із немовлям мама змушена виходити на вулицю в непогоду: зробити покупки, забрати старшу дитину з садка, та просто погуляти.

День Учителя — історія свята

Щороку 5 жовтня понад як у 100 країнах святкують день учителя. Свято з’явилося в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches ’Day). Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти — день, у який відзначається роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях.

Дитяча казка «Великдень»

Прилетіла до Хортиці Леля-весна і зацвіла острівна земля. Скоро білий тиждень — Великдень. Відзначається він у першу неділю після весняного рівнодення і першої березневої фази повного місяця.

Ідея до Дня Вчителя — проведіть справжнє інтервью! Інструкция для учнів

Питання про те, як краще поздоровити вчителів школи у їх професійне свято, стає кожного року. Пропонуємо вам нагадати їм, що вони справді цікавлять вас, що вони тут — ті, хто дають знання, кінець-кінців, ті, заради яких учні щоранку приходять до школи.

Діти можуть провести інтервью з класним керівником, якщо мова йде про старші класи, де кожен окремий предмет викладає окремий учитель, можна влаштувати декілька інтервью. Але що запитувати?

6 причин, чому тестування вашої дитини не відображає реальні здібності

На жаль, практика показала, що тести мають безліч «слабких місць», що підривають нашу до них довіру. І причина — у тому, що інтелектуальна діяльність людини не вичерпується тим колом проблем, які ставлять або мають на увазі тести.

Тести інтелекту дитини — які бувають і як працюють?

Слово «тест» запозичено з англійської мови і перекладається, як «випробування» або «проба». Як ви можете дізнатися, чи по віку розвинена ваша дитина?

«Троянда і дикунка»

Жив собі на світі один чоловік, який дуже любив квіти. Біля його будинку був великий сад, де їх росло безліч — чарівних, ніжних та прекрасних. Не було там лише троянди. Якось одного разу навесні він приніс додому невелику гілочку з жовтими колючками і висадив її в самому центрі саду.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас