Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Робота і вагітність - від місяця до місяця

У вас є робота і ви вагітні або хочете завагітніти у найближчому майбутньому. Що це означає для вашої роботи? І з якими ситуаціями ви будете стикатися після того, як станете матір´ю? Ця стаття пропонує короткий огляд того, що можна очікувати від місяця до місяця, і пояснює ваші права та обов´язки.

11 найпоширеніших міфів про пологи

З вагітністю та пологами пов´язано багато народних прикмет і забобонів, і вони передаються з покоління в покоління. Більшість з них доволі безглузді: раніше майбутня мама не могла розраховувати на кваліфіковану медичну допомогу і сучасне обладнання. От і придумувалися різні прикмети, щоб пологи були легкими і народилася здорова дитина. Але цікаво, що деякі з цих забобонів дійсно не позбавлені сенсу. Ось 11 найбільш поширених забобонів з коментарями та спростуваннями лікаря гінеколога Ірини Столешніковой:

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 3. Творчість

Заняття «вагітною» творчістю стають все більш популярними - і не даремно! Адже процес творчості в будь-якому стані приносить відчуття задоволення, сприяє більшій психологічній свободі і розкриттю потенціалу особистості, збагачує внутрішній світ людини.

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 2. Фізична підготовка

Пологи - важка фізична робота, що вимагає фізичних сил і витривалості. Пасивний образ «вагітного» життя навряд чи додає цих необхідних якостей, тому варто пошукати можливості підготувати свій організм в заняттях фізичною культурою. При виборі виду занять керуйтеся своїми вподобаннями, а грамотно підібрати вправи та навантаження відповідно до терміну вагітності і вашого стану здоров´я допоможе досвідчений інструктор.

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 1. Психологічні техніки

Все більше сучасних пар, які очікують на появу малюка, усвідомлюють, що підготовка до цієї події виходить далеко за рамки покупки приданого. Пологи і материнство - відповідальні і серйозні завдання, що вимагають від батьків готовності фізичної, інформаційної, психологічної.

Секс у цікавому положенні

Вагітність - хвилююча пора в житті будь-якої пари. Майбутня матуся боїться мобільників, радіації і генномодифікованих продуктів, страшиться тридцятиградусної спеки і зимового холоду, починає панікувати, якщо в животику з´явиться хоча б маленький натяк на біль. Ще один привід для занепокоєння і страхів будь-якої вагітної - це секс. Нерідко побоювання за малюка лякають подружжя настільки, що інтимні стосунки опиняються під забороною. А даремно.

Хочете хлопчика? Будь-ласка!

Чи можна запланувати стать майбутньої дитини? Із цього приводу є дві думки: одні фахівці стверджують, що все визначає природа, інші впевнені, що народити дитину бажаної статі цілком реально. Хто з них ближче до істини? Ти можеш це перевірити!

Капремонт перед вагітністю

Досягнувши в житті багато чого, раптом розумієш, що вам з чоловіком не вистачає головного - дітей. Навколо кажуть: "Пізнувато схаменулися". А ми відповідаємо: "Сучасні жінки можуть вирішити і цю проблему".
Як, підказує Віра Сидельникова, доктор медичних наук, професор.

Чи можна завагітніти вторинно? Так, це явище називається суперфетацією

Жителька американського штату Арканзас завагітніла в той час, коли вже була вагітна.
Вагітна Джулія Гровенбург з Форт-Сміта, прийшла на планове ультразвукове обстеження. Під час його проведення лікар помітив серцебиття ще одного плоду, що знаходиться на більш ранній стадії розвитку.

Ознаки позаматкової вагітності

Останнім часом фахівці-гінекологи реєструють все більше випадків позаматкової вагітності.
До основних симптомів позаматкової вагітності можна віднести:

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас