Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Ремонт під час вагітності. Про що треба подумати в першу чергу?

1. Хто робитиме ремонт? Майбутній мамі краще цим не займатися (можна здійснювати тільки "загальне керівництво", як це я, наприклад, роблю або доручити самій собі вибрати шпалери, наприклад). Якщо ремонтом займаються інші члени сім´ї - це не так шкідливо. Тим більше, що дійсно дбайливі родичі вагітну при цьому зазвичай виганяють на прогулянку куди-небудь в парк. А з цієї точки зору ремонт є навіть корисним.

Контрацепція. Від міфів до реальності

Міф про те, що сексу в нас немає, змінився міфом про те, що навколо лише секс, а сексуальна активність та вправність вважаються мало не основними чеснотами особистості. Та будь-який статевий акт (чи то „мовчазний” чи „сексуально-революційний”) передбачає можливість настання вагітності. Зауважимо, не завжди запланованої, бажаної, очікуваної.

Контрацепція після пологів. Плануємо майбутнє.

Минула вагітність та пологи, дні насичені «малюковими клопотами» з часом подарували нам чергове хвилювання – інтимне життя. Але після пологів воно набуває іншого сенсу і мети. Чи готові ми до цього? На це і багато інших питань ми шукаємо відповіді.

З мене досить! Контрацепція після аборту.

- «Ірка, не драматизуй! Не одна ти, з кожним це трапляється... Сама розумієш, істерики тут ні до чого. Пішла, зробила і забула…» - у слухавці лунав впевнений голос подруги.
Звісно, Катя намагалася підтримувати мене, переконати, що з цієї ситуації є вихід. Але чому вихід – то завжди вибір? І щоб зробити його, розум, душа, все людське має пройти через це пекло?

Контрацепція. Мрії здійснюються!

Мрії… Хто ж із жінок не любить мріяти? Ви бачите себе здоровою, коханою, сексуальною та ще й рівноправною у статевих стосунках, вільною від страху небажаної вагітності.

Симптоми фіброміоми матки

Багато жінок, які страждають на фіброму матки, не відчувають ніяких симптомів і взагалі не потребують лікування. Разом з тим, виражені симптоми фіброми мають місце у кожної четвертої жінки дітородного віку. Вони залежать від розташування, розміру і кількості фібром.

Невеличкий словник для вагітних

Під час вагітності пізнаєш багато нового. Сидиш у доктора, а він: «Треба обов´язково сходити на КТГ (про яке таке «ДТП» йдеться?) та робити кегель (боулінг прописав?)». Що саме мається на увазі під всякими такими цікавими термінами?

Список речей до пологового будинку

Речі, які вам обов´язково знадобляться чи можуть знадобитися в пологовому будинку. Список речей складений лікарем-гінекологом. Просто роздрукуйте його, щоб нічого не забути.

Атож, що треба взяти до пологового будинку?

Стаття, написана чоловіком, який був присутній на пологах дружини

У цій статті один чоловік, який був присуоній на пологах дружини, виразив своє ставлення до цієї ідеї. По пунктах.

Пологи з чоловіком: міфи, аргументи за і проти

Ще десять років тому жінку в положенні не запитували про те, чи бере вона когось з собою на пологи. Навіщо? І якщо члени королівських родин збиралися на цю грандіозну подію, щоб упевнитися, що спадкоємець справжній, то хто і навіщо це робить зараз?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас