Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дітей

Розвивайтеся гораючи! В цьому розділі ви знайдете безліч дитячих ігор для дому, вулиці і дитячих свят, а також розвиваючі ігри і конкурси для дітей будь-якого віку.

Агресивна поведінка дитини в іграх: коли починати турбуватися?

Всі батьки уважно спостерігають за всім, що робить дитина, включаючи і гри. І якщо дитина починає вести себе агресивно, відривати іграшкам голови або ображати дітей на ігровому майданчику, волею-неволею у нас з'являються неспокійні думки – можливо, потрібно звернутися до дитячого психолога?

Розвиваючі комп´ютерні ігри для дітей

Прийнято вважати, що комп'ютерні ігри псують дітей. Сучасні ігри в більшості своїй дуже агресивні, не кажучи вже про нульовий рівень корисної інформації. Сьогодні я хочу зруйнувати, або хоча б трохи похитнути цей стереотип.

Ігри з дітьми на пляжі (частина 2)

Море, сонце, чайки, легкий вітерець, і ваш малюк захоплено грає на пляжі - що може бути прекрасніше? У першій частині статті ми розглядали ігри з дітьми на піщаному пляжі, а сьогодні хочемо представити вашій увазі ігри на кам'яному пляжі - з галькою.

Ігри з дітьми на пляжі (частина 1)

Приїжджаючи на відпочинок так хочеться просто полежати на пляжі, насолодитися сонцем і позасмагати, а вашого невгамовного малюка постійно кудись тягне щось подивитися, кудись піти і щось спробувати. Вихід простий - займіть малюка захоплюючою грою, і вам не доведеться постійно озиратися і переживати, де він, і що з ним. У цій частині статті ми розглянемо декілька прикладів цікавих ігор на піщаному пляжі для дітей у віці до 5 років.

Театр тіней - трохи чарівництва для наших діток

Дитина - це не тільки турботи і клопоти, а й величезне щастя. Дітям ми намагаємося приділити максимум своєї уваги - доглядати за ними, піклуватися, розвивати... Але також не варто забувати і просто про веселы розваги і приємне проведення часу, кумедны ігри і домашні театри.

Іграшки і стать дитини: чи дійсно це має значення?

Зайшовши в будинок, де живе малюк і заглянувши тільки в його кімнату, ви відразу зможете визначити, чи живе там хлопчик, чи дівчинка. Машинки, поїзди і літачки відразу видають хлопчика, тоді як кімната, наповнена красивими ляльками і м'якими іграшками говорить про маленьку принцесу. Як не дивно, але зараз іграшки точно також орієнтовані на стать дитини, як і одяг. Через це батьки можуть відчувати дискомфорт, коли хлопчик вибирає ляльку замість машинки, а дівчинка - навпаки. Насправді все це не має ніякого значення, адже ваша дитина ще не знає про гендерні стереотипи, що склалися в сучасному суспільстві.

Про користь активного відпочинку для дітей

З приходом літа і теплої погоди у нас з'являється величезна кількість можливостей проводити час на свіжому повітрі. Ми гуляємо містом, в парку, їздимо на всілякі дачі і шашлики - безумовно, від такого відпочинку ми отримуємо масу задоволення. Але щоб зробити відпочинок не тільки приємним, але і корисним, нам рекомендується проводити його активно і привчати до цього дітей. Навіщо це потрібно? Далі ми поговоримо про переваги активного відпочинку для ваших діток.

Які іграшки потрібні дівчинці

Прийнято вважати за традицією, що хлопчикам всі купують машинки, пістолетики, м'ячики, а дівчаткам - ляльки, посудку. Питання про вибір іграшок стає все більш актуальним у міру підростання дитини. Спершу вона бавиться брязкальцями, іграшками-піщалками, матрьошками, пірамідками. Потім переходить на більш розвиваючі, дорослі ігри.

Які іграшки потрібні хлопчику

Ми, будучи батьками, знаємо, які іграшки потрібні нашій дитині. Традиційно стало ясним, що дівчаткам - ляльки, а хлопчикам - машинки.

У що татові пограти з дитиною

Перший страх і розгубленість в очах багатьох, навіть морально підготовлених татусів, з'являється, коли доводиться вперше залишитися з дитиною наодинці. Що з нею робити? Якось розважити і в щось пограти? Але у що? Адже це жіноча справа - усюсюкать з дітьми! Але ось в цьому ми якраз і хочемо посперечатися, адже є такі ігри, правильно грати в які вміють і можуть тільки татусі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас