Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Розвиток дитини по тижнях: двадцять шостий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваша дитина продовжуватиме розвивати свої здібності взаємодії з навколишнім світом. Швидше за все, вона вже відгукується на своє ім'я, дотягується до предметів, які її цікавлять, може сидіти, повзати або пересуватися на попі по кімнаті і говорити складами. Якщо вона досі не навчилася все це робити, не переживайте. У вашого малюка буде безліч досягнень в найближчі пару місяців.

Розвиток дитини по тижнях: двадцять п´ятий тиждень

Дитина

На 25 тижні ви можете побачити, що малюкові подобається бути активним. Він може почати робити нові речі – наприклад, з положення сидячи нахилятися вперед і ставати на руки, щоб пробувати повзти, або пробувати пересуватися (повзти) на попі.

Розвиток дитини по тижнях: двадцять четвертий тиждень

Дитина

Головний етап розвитку дитини на цьому тижні – зубки! Чи можете ви в це повірити? Якщо ви досі їх не побачили, то дуже скоро помітите, як вони прорізуються крізь маленькі ясна малюка. Звичайно ж, вам важливо знати, чого варто очікувати в період прорізування зубів, що ви можете зробити, щоб полегшити цей процес для вас і крихітки.

Розвиток дитини по тижнях: двадцять третій тиждень

Дитина

На цьому тижні ваша дитина напевно дуже старається наслідувати дорослому спілкуванню: намагається імітувати різні вирази обличчя, складати склади разом. Якщо ви хочете допомогти їй в цій нелегкій справі, скористайтеся нашими порадами:

Розвиток дитини по тижнях: двадцять другий тиждень

Дитина

З кожним тижнем ваш малюк все сильніше проявляє свою особистість. Він все більш явно показує, що йому подобається, а що – ні, у нього вже є улюблена іграшка і місце в будинку. Також ви могли помітити, що ваша дитина сором'язлива чи розкута, смілива чи ляклива, галаслива чи тихоня.

Розвиток дитини по тижнях: двадцять перший тиждень

Дитина

Ваша дитина стає все більш активною з кожним тижнем. А на цьому тижні вона може бути ще «говіркішою», ніж зазвичай! Так як ваш малюк все більше вчиться мові та спілкуванню, ви будете чути все більше слів, що складаються з однакових складів: «мама», «тато», «баба» і т.д.

Розвиток дитини по тижнях: двадцятий тиждень

Дитина

Ваша дитина продовжує ставати все більш і більш активною з кожним тижнем. На цьому тижні ви можете помітити, наскільки скоординованими стають рухи малюка.

Розвиток дитини по тижнях: дев´ятнадцятий тиждень

Дитина

Ваш малюк росте і міцнішає, і спить все менше! На цьому етапі важливо розуміти, що для дитини зараз не так важливо, коли спати (навіть якщо ви б хотіли, щоб це відбувалося вночі), але вона повинна спати в середньому від 11 до 14 годин на добу.

Розвиток дитини по тижнях: вісімнадцятий тиждень

Дитина

Ваш малюк стає все сильнішим з кожним тижнем. На 18 тижні його життя ви навіть можете помітити, що він може деякий час сидіти без підтримки. Ну а якщо ні – не переживайте, це трапиться дуже скоро. Ви також можете посприяти цьому процесу, підкладаючи подушки з боків, коли дитина сидить, щоб довше утримати її в цьому положенні і розвивати відповідні м'язи.

Розвиток дитини по тижнях: сімнадцятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк вже активно взаємодіє з навколишнім світом. Тягнутися до людей і різних речей – зараз для нього це нормально. Зараз він цікавий і може спілкуватися з задоволенням як з давно знайомими людьми, так і з тими, кого бачить вперше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас