Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сiм´я

Після народження дитини починається складний і цікавий період. У батьків з’являються нові обов’язки і справи. Виникають труднощі. Наші статті допоможуть вам впоратися з такими нововведеннями і отримувати тільки радість від батьківства.

Поради батькам, які подорожують літаком з маленькими дітьми

Зібралися з малюком подорожувати на літаку? Тут є свої плюси, мінуси і нюанси... Читайте далі: поради батькам, які подорожують з дітьми.

Подорож закордон з малюком. Дружні поради

Чи варто летіти закордон з дитиною до 3-х років? Питання не просте для батьків. Варто дуже добре подумати. Саме тому, що поїздка для дитини в цьому віці ніяких позитивів не принесе. Це необхідність чи бажання лише батьків, завдання яких зробити все, щоби дитині було комфортно.

Календар розвитку дитини. Дев´ятий місяць

Залежно від того, чого вже досяг ваш восьмимісячний малюк, в цьому місяці він може зробити невелику перерву у своїх досягненнях. Йому потрібен час, щоб закріпити і відпрацювати вже наявні навички.

Календар розвитку дитини. Восьмий місяць

На восьмому місяці більшість дітей вже добре повзають, а також, знайшовши опору, самостійно встають на коліна, а потім і на ніжки. На восьмому місяці життя діти вже відмінно уловлюють інтонації, відтінки мови - бадьорий, веселий тон підвищує настрій дитини, ласкавий - заспокоює, строгий - насторожує, а іноді і примушує заплакати.

Календар розвитку дитини. Сьомий місяць

На сьомому місяці прискорюється руховий розвиток дитини - до кінця місяця дитина активно пересувається рачки, повзе за іграшкою, розмахує нею і може кинути; а от темпи фізичного розвитку, навпаки, дещо сповільнюються (надбавка у вазі на сьомому місяці близько 500 г, в зростанні - 1,5-1 см).

Календар розвитку дитини. Шостий місяць

Півроку - це, свого роду, досить критичний період. Ну або перехідний, так як починається підготовка до прорізування і саме прорізування зубів. У цьому віці можна пишатися вмінням рівно сидіти і самостійністю переворотів з живота на спину. Так само, ваш малюк, за підтримки під руки намагається переставляти ніжки.

Як правильно вибрати ліжечко для малюка

До процесу купівлі ліжечка для вашого малюка слід поставитися з усією серйозністю. Вибираючи ліжечко, не слід звертати увагу лише на зовнішній вигляд і ціну. Щоб вам було легше зорієнтуватися у великому різноманітті дитячих ліжечок, наведемо кілька важливих факторів, які без сумнівів допоможуть вам зробити правильний вибір.

Календар розвитку дитини. П´ятий місяць

На п´ятому місяці значно збільшується потреба дитини в спілкуванні з дорослими. Переодягаючи дитину, купаючи її, готуючись до годування, мама і тато повинні ласкаво примовляти, пояснювати малюкові свої дії, називати навколишні предмети. Дуже гарні відомі примовки, приказки: "З гусака вода, з Андрійка худоба", "Дайте-но пелюшку витирати Танюшку" - дитина таким чином поступово занурюється в стихію рідної мови. Можна вчити малюка грати в "Ладушки", і бити в барабан, дзвеніти дзвоником.

Календар розвитку дитини. Четвертий місяць

Одна з особливостей чотиримісячної дитини - інтенсивний розвиток емоцій. Коли ви нахиляєтеся над ліжечком і розмовляєте з малюком - він відповідає вам не тільки радісною усмішкою, але і тривалим гулінням, швидкими рухами ручок і ніжок. Це так званий комплекс пожвавлення, який можна вважати одним з показників здоров´я.

Чи можуть батьки любити всіх своїх дітей однаково? Нерівні часточки серця

Я кілька разів примічав однакову картину: біля сусіднього під´їзду матуся, жінка середніх років, проводжає до школи двох близнюків - хлопчаків років по десяти. Пацани реально виглядають однаково. Зачіски, зріст, черевички. Навіть куртки аналогічні повністю. Тільки одного з них жінка цілує пристрасно, з щирою любов´ю, посміхається йому, щось шепоче на вушко.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас