Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новини

У Росії робитимуть щеплення дітям без згоди батьків?

Всіх російських матерів слід позбавити права відмовлятися від вакцинації своїх дітей. З такою заявою виступив днями головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко в ефірі радіо «Ехо Москви». Також він назвав такі дії відмови «злочинними».

Чи потрібно дитині бачити поганий настрій батьків?

Група вчених-психологів з Великобританії, вивчаючи вплив батьківських емоцій на формування психіки дитини, прийшли до висновку, що в ситуації, коли у дорослих сталося щось неприємне, не варто натягувати чергову усмішку і робити вигляд, ніби нічого не сталося.

Матері-героїні 2009-2010 рр. отримали винагороду

Матері-героїні, яким це звання присвоєно у 2009-2010 роках, отримали передбачену законом одноразову винагороду. На виконання програми «Україна для людей» главою держави послідовно реалізується політика щодо системної і довгострокової підтримки української родини.

Як не втратити гарні форми під час вагітності?

Щоб залишатися в гарній формі під час вагітності і не погладшати понад міру, німецькі вчені радять вагітним жінкам не припиняти займатися спортом або почати вести активний спосіб життя.

Українські громадяни усиновили майже 2 тисячі дітей

Впродовж 2010 року українські громадяни усиновили майже 2000 дітей. Про це заявив на прес-конференції заступник міністра у справах сім`ї, молоді і спорту Юрій Сізенко.

Здатність до дітородіння залежить від харчування в дитинстві

Учені з Великобританії стверджують, що репродуктивна функція чоловіків і жінок залежить від того, як вони харчуються в ранньому дитинстві. Так, якщо вагітна жінка чи її вже народжений малюк недоїдають, шанси на успішне батьківство чи материнство цієї дитини згодом значно знижуються.

Урегульоване питання оплати відпустки у зв’язку з усиновленням

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо врегулювання питання оплати одноразової відпустки у зв`язку з усиновленням дитини. За ухвалення даного закону проголосували 235 народних депутатів із 255 зареєстрованих у сесійній залі.

У Луганську для онкохворих дітей зібрали 210 тис. грн

Для онкохворих дітей Луганської області напередодні Дня Святого Миколая зібрали 210 тисяч гривень. В Луганську відбувся гала-концерт обласної добродійної акції «Світло далекої зірки» - завершальний етап акції фонду «Благовіст» зі збору коштів на придбання устаткування для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

Тільки 10% вагітних - здорові

Тільки 10% жінок, які вперше вагітні, здорові. Таку невтішну цифру назвала завідуюча відділом сучасних технологій в акушерстві ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології АМНУ" Наталія Скрипченко.

Нових страшних вірусів грипу в цьому році не буде

В Україні цієї зими нових вірусів не буде. Очікуються лише «знайомі» три штами вірусу грипу, прогнозує директор Київського центру імунології, головний спеціаліст з питань клінічної імунології Головного управління охорони здоров´я Києва Олег Назар.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас