Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Принципи збалансованого харчування: планування фізичних навантажень

Принципи сбалансованого харчування

Третій принцип збалансованого харчування - це планування фізичних навантажень так, щоб вони відбувалися безпосередньо перед вечерею. На основі досліджень можна припустити, що час занять фізичними вправами впливає на зміну ваги і жирового компонента.

Якщо ви напружено тренуєтеся безпосередньо до вечері - не раніше ніж за дві години до їжі, то частка жирового компонента в організмі зменшиться швидше. Чому або з чим це пов´язано? Відомо, що протягом двох годин після напруженого фізичного навантаження спостерігається втрата апетиту, і, ймовірно тому, ті, хто особливо напружено працюють в другій половині дня, споживають їжі менше; також відомо, що обмін речовин посилюється протягом дня, а з наближенням ночі його інтенсивність падає. В результаті чого, ввечері організм важче спалює калорії, ніж у першій половині дня.



Таким чином, після вечірніх навантажень вам не захочеться особливо навантажувати себе їжею, а вашому організму не доведеться напружуватися, переварюючи кілокалорії. Головне при схудненні - зниження вмісту жиру, а не просто втрата кілограмів. Ось чому фізичне навантаження перед вечерею в поєднанні з обмежувальною дієтою - ефективний шлях.

За матеріалами fitn.ru

Попередня частина

Наступна частина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Принципи збалансованого харчування: правило 25-50-25

Його необхідно жорстко дотримуватися тим, хто бажає схуднути, так як воно дозволяє регулювати вагу тіла, контролюючи кількість їжі, яка споживається на сніданок, обід і вечерю. Розшифровуємо: 25% калорій має припадати на сніданок, 50% калорій - на обід, 25% - на вечерю.

Принципи збалансованого харчування: принцип енергетичної адекватності

Ви навіть не уявляєте наскільки правильне харчування може невпізнанно перетворити вашу фігуру. Напевно багато хто з нас не раз повторював: «Я так мало їм, а все одно товстію!». Здавалося б, перестала їсти, і всі справи. Але де ж тоді брати енергію для тренувань, адже дефіцит харчових калорій означає занепад сил і майже нульову результативність тренувань. Ніякого голодування!