Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як споживати менше калорій щодня

Як споживати менше калорій щодня
 

Дієта для схуднення – це не означає, що вам потрібно перестати їсти. Достатньо лише контролювати кількість споживаної їжі і уважніше поставитися до вибору продуктів. Таким обзом, ви зможете харчуватися раціонально, отримувати всі необхідні поживні речовини та вітаміни і втрачати зайві кілограми. Наші поради допоможуть вам вибрати правильні продукти, щоб знизити кількість споживаних калорій щодня.


М'ясна продукція

М'ясо - джерело білків та амінокислот, тому воно просто необхідно людському організму. Однак купуючи м'ясо, зупиніть свій вибір на дієтичних його сортах - курячих грудках і білому м'ясі індички. Також небажано їсти шкірку з м'яса, навіть курячу. Якщо ж ви купуєте готову нарізку або рулети, на яких є жирок, зріжте його перед тим, як їсти.

Молочна продукція

Молочні продукти також краще купувати знежирені. Вибирайте молоко, творіг і навіть сири з низьким відсотком жирності. Те ж стосується і майонезів, і всіляких соусів для заправки салатів. І намагайтеся не зловживати морозивом, адже в половині стаканчика пломбіру може міститися до 500 калорій. Замість цього віддайте перевагу замороженим сокам або приготуйте в домашніх умовах ескімо зі знежиреного йогурту.

Фрукти і овочі

Намагайтеся вживати в їжу якомога більше фруктів і овочів. Більшість з них низькокалорійні. Розбавивши свій раціон овочами та фруктами, ви зможете з'їсти порцію, достатню для того, щоб наїстися, і при цьому максимально знизити кількість споживаних калорій. Так, з'ївши склянку нарізаного кавуна або полуниці, ви отримаєте лише 50 калорій. В одному стакані нарізаної капусти всього 20 калорій, а в листках салатів ромен і латук ще майже в 2 рази менше.

Борошняні вироби

Полюбляєте шоколадні тортики? Ними доведеться пожертвувати, адже всього 30 грамів цього десерту містить до 500 калорій. Зате ви зможете собі дозволити простий білий бісквіт - у такій самій його кількості всього 143 калорії. А купуючи магазинське печиво і солодощі, шукайте ті, які містять мінімум жиру - 0% або близько до того.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Принципи збалансованого харчування: планування фізичних навантажень

Третій принцип збалансованого харчування - це планування фізичних навантажень так, щоб вони відбувалися безпосередньо перед вечерею. На основі досліджень можна припустити, що час занять фізичними вправами впливає на зміну ваги і жирового компонента.

Принципи збалансованого харчування: правило 25-50-25

Його необхідно жорстко дотримуватися тим, хто бажає схуднути, так як воно дозволяє регулювати вагу тіла, контролюючи кількість їжі, яка споживається на сніданок, обід і вечерю. Розшифровуємо: 25% калорій має припадати на сніданок, 50% калорій - на обід, 25% - на вечерю.

Принципи збалансованого харчування: принцип енергетичної адекватності

Ви навіть не уявляєте наскільки правильне харчування може невпізнанно перетворити вашу фігуру. Напевно багато хто з нас не раз повторював: «Я так мало їм, а все одно товстію!». Здавалося б, перестала їсти, і всі справи. Але де ж тоді брати енергію для тренувань, адже дефіцит харчових калорій означає занепад сил і майже нульову результативність тренувань. Ніякого голодування!