Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найпоширеніші помилки тих, хто хоче схуднути

Найпоширеніші помилки тих, хто хоче схуднути

У боротьбі за ідеальні форми люди готові на серйозні жертви. Але ці жертви можуть виявитися невиправданими через типові помилки, яких можна було б уникнути. Приміром, одна з головних помилок людей, які прагнуть схуднути, полягає в щоденному зважуванні.


Не тримайте полки холодильника порожніми

Якщо ви прийняли рішення стати стрункою, варто холодильник заповнити по максимуму. Але не шкідливостями і солодощами, а корисними і смачними продуктами. Не варто забувати життєву істину: все, що купили, доведеться з'їсти. Тому краще заздалегідь придбати яблука, грейпфрути, груші, огірки, солодкий перець, помідори, інші фрукти і овочі, використовувати їх при приготуванні здорових страв, для перекусів. Нехай у вас завжди в холодильнику буде натуральний йогурт без добавок, сир помірної жирності, нежирне відварне м'ясо. Тоді при нападі голоду ви зможете лікувати його здоровою їжею.

Відмовтеся від категоричних заборон

Не можна забороняти собі навіть на самій строгій дієті шкідливі продукти. Зрідка дозволено влаштовувати для себе свято живота. Це не означає, що можна їсти все підряд, але запланований делікатес вважається цілком припустимим. Пам'ятайте про слова Парацельса: немає ліків і немає отрути - вся справа в дозі.



Правильно ставтеся до води

У багатьох дієтах рекомендують змінити звичний обсяг споживаної рідини. У класичному варіанті необхідно пити по вісім-десять склянок чистої води щодня. Але не варто відразу братися за збільшення обсягу споживаної рідини. У стратегії зниження ваги все повинно відбуватися в поступальному порядку, без фанатизму.

Прийом сечогінних препаратів зайвий

Можна позбутися від пари кілограмів, якщо взяти сечогінну пігулку. Вага піде разом з втраченою рідиною. Але ці кілограми на наступний день повертаються назад, а от загублені мікроелементи, виведені з організму в авральному режимі, навряд чи повернуться. Зате з'явиться шанс заробити проблеми з серцево-судинною системою, появу судом.

Чому не варто щодня зважуватися

Вага здатна коливатися навіть в межах одного дня, а часом вона може абсолютно не змінюватися протягом декількох днів, незважаючи на прикладені зусилля. Це абсолютно нормальна фізіологічна ситуація. Організму просто потрібно підготуватися до нових правил гри. Стресові додаткові чинники, пов'язані з постійнимзастрибуванням на ваги, йому абсолютно ні до чого.

Контролювати зниження ваги потрібно, але робіть це не частіше двох або трьох разів на тиждень, натщесерце, вранці, після туалету і в роздягненому вигляді.

Не думайте про невдачі

Не коріть себе за порушення, а думайте про те, чого ви вже змогли добитися. Намагайтеся вести не банальний харчовий щоденник, а щоденник промахів і вдач. Це потрібно не для того, щоб кожен раз нагороджувати себе медаллю за відвагу, а щоб мати можливість аналізувати, як життєва ситуація впливає на ваш успіх або поразку.

За матеріалами udoktora.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Принципи збалансованого харчування: планування фізичних навантажень

Третій принцип збалансованого харчування - це планування фізичних навантажень так, щоб вони відбувалися безпосередньо перед вечерею. На основі досліджень можна припустити, що час занять фізичними вправами впливає на зміну ваги і жирового компонента.

Принципи збалансованого харчування: правило 25-50-25

Його необхідно жорстко дотримуватися тим, хто бажає схуднути, так як воно дозволяє регулювати вагу тіла, контролюючи кількість їжі, яка споживається на сніданок, обід і вечерю. Розшифровуємо: 25% калорій має припадати на сніданок, 50% калорій - на обід, 25% - на вечерю.

Принципи збалансованого харчування: принцип енергетичної адекватності

Ви навіть не уявляєте наскільки правильне харчування може невпізнанно перетворити вашу фігуру. Напевно багато хто з нас не раз повторював: «Я так мало їм, а все одно товстію!». Здавалося б, перестала їсти, і всі справи. Але де ж тоді брати енергію для тренувань, адже дефіцит харчових калорій означає занепад сил і майже нульову результативність тренувань. Ніякого голодування!