Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пудра: як правильно вибрати та користуватися

Пудра

Що може змусити нашу шкіру сяяти і виглядати бездоганно? Звичайно, здоровий спосіб життя, позитивні емоції і багато що інше. Проте навіть усі ці компоненти не гарантують ідеального стану шкіри в будь-який день.
Тому ми удаємося до допомоги пудри – щоб приховати дрібні недоліки, отримати рівний і красивий колір обличчя. Як же правильно вибирати і наносити пудру?

Правильно підібрана, якісна пудра здатна створити маленьке диво. Завдяки ній шкіра здається здоровою і ніжною, а інша косметика (олівці, тіні – сухі або кремоподібні і тому подібне) тримається довше й не розтікається. Крім того, пудра вбирає зайвий жир, тому навіть жирна шкіра не блищить.

Нелегкий вибір пудри

Пудра буває розсипчастою або компактною. Розсипчасту практично завжди вибирають професіонали і ті, кому важливо, щоб макіяж протримався якомога довше. З хорошою розсипчастою пудрою цілком реально нанести макіяж з ранку і не турбуватися про свій зовнішній вигляд до самого вечора.

Компактну пудру зручніше носити з собою, ніж розсипчасту, тому ви з легкістю можете поправляти макіяж протягом дня. Рада: не зважаючи на те, що компактна пудра, як правило, продається разом із спонжем, має сенс носити з собою спеціальний пензлик для нанесення пудри. З його допомогою пудра ляже краще, а якщо ви купите доладний пензлик у футлярі, то і проблем з тим, як його носити, не буде.

Серйозною проблемою для багатьох жінок є підбір відтінку пудри. Для того, щоб правильно вибрати, спробуйте нанести декілька різних відтінків. "Ваша" пудра повинна бути непомітна на шкірі, причому не тільки при електричному, але і при природному освітленні. Тому обов´язково вийдіть з магазина і подивіться, як виглядає на вас пудра.

Поради з використання пудри

Існує щонайменше два варіанти нанесення пудри. Один з них має на увазі нанесення першого шару на все обличчя, а потім другого – на ті ділянки шкіри, які вимагають коректування. Для вечірнього макіяжу цей варіант ідеальний, проте для повсякденного така велика кількість пудри не завжди виправдана. Тому якщо ваша шкіра у хорошому стані, досить припудрювати тільки області, що вимагають "маскування". Відтінок пудри при цьому повинен бути підібраний ідеально – інакше напудрені ділянки виділятимуться. Якщо ж ви побоюєтеся, що при такому варіанті не зможете виглядати природно – нанесіть пудру на все обличчя, але тонким шаром.

При нанесенні пудри слід також пам´ятати:
  • перш ніж наносити пудру, переконайтеся, що на обличчі (особливо в складочках і мімічних зморшках) не залишилося крему і воно сухе. Інакше пудра не ляже рівно або скачається в грудочки.
  • наносити пудру слід по лінії зростання волосків на обличчі. Інакше вони "стануть дибки" і макіяж погано виглядатиме.
  • якщо ви нанесли дуже багато тіней або рум´ян, досить провести по цій ділянці пару разів пензликом з пудрою, щоб пом´якшити колір.

    Тетяна Йова
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Красивий і стійкий макіяж взимку: як краситися в сезон холодів

    Любите ви зиму чи ні, але є у неї одна своя перевага – ви можете експериментувати з макіяжем, як хочете. Взимку можна краситися яскравіше, насиченіше, і це буде доречно. Крім того, макіяж не потече, як влітку! З іншого ж боку, неприємні наслідки морозної і вітряної погоди у вигляді пересушеної шкіри, потрісканих губ і сльозливості (через що може страждати макіяж очей) ніхто не відміняв. Як виглядати взимку на всі 100%? Про все це далі в статті.

    Рецепт домашнього мармеладу для справжніх ласунів

    Виявляється, приготувати смачний домашній мармелад – легко і швидко! Без шкідливих добавок, барвників, консервантів – лише ваші улюблені фрукти! Пропонуємо кілька рецептів оригінальних ласощів: здивуйте рідних та гостей смакотою, приготованою власноруч.

    Секрети ідеальної шкіри: як правильно наносити пудру?

    Пудра – це та річ, яка є в косметичці кожної дівчини, це відмінний засіб, який допомагає закріпити макіяж, вирівняти тон обличчя, надати шкірі матовості і бархатистості. Про переваги цього продукту говорити можна дуже довго, але якщо ви і так постійно користуєтеся нею, тоді і самі все про це знаєте. А ви впевнені, що правильно користуєтеся пудрою, використовуючи всі її переваги? Про те, як нанести пудру так, щоб шкіра виглядала здоровою і красивою, ми розповімо далі. Відзначимо відразу, що спосіб нанесення пудри залежить від її текстури і складу.

    Що має бути в жіночій косметичці влітку?

    Нам хочеться виглядати на всі сто у будь-якій ситуації, в будь-якому місці, кожного дня. А для того, щоби досягнути цієї мети, застосовуємо маленькі секрети і маємо свої особливі інструменти. Звісно, жіноча сумочка, а точніше – косметичка, є тим місцем, де знаходиться важлива частина цих, власне, інструментів, які допомагають нам підкреслити та зберегти свій гарний вигляд протягом усього дня.