Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо свій будинок до появи малюка (частина 1)

Готуємо свій будинок до появи малюка (частина 1)
 

Розташування дитячої кімнати

У перші місяці вам доведеться годувати дитину і вночі. Так що вирішіть для себе, що краще: щоб дитяча кімната була поруч з вашою спальнею, щоб вам було зручно бігати годувати малюка; або щоб дитяча розташовувалася подалі, щоб тато добре висипався і був відпочилим кожен день, вирушаючи на роботу.

Декор дитячої кімнати

Так, це дуже цікаво - готувати кімнату для своєї майбутньої дитини! Кожна мама хоче, щоб вона була милою і красивою. Але також враховуйте, що дитяча повинна бути безпечною для дитини і зручною для вас. Постарайтеся не захаращувати дитячу кімнату всякими милими дитячими дрібничками, поки в ній не оселиться ваш малюк. Почніть з основного: дитяче ліжечко, пеленальний столик, комод і, можливо, крісло-гойдалка. Все це купити по вигідним цінам ви зможете, подавши безкоштовні оголошення на сайті lifeinua.com. Крім того, пізніше тут же ви зможете продати речі, з яких малюк вже виріс, щоб купити те, що йому необхідно зараз.  

Прозорі двері

Рекомендується ставити в дитячу дерев'яні прозорі двері. Це дозволить вам закривати кімнату від тварин і гостей, поки дитина спить, але все ж бачити і чути її. Прозорі двері можуть бути з малюнком на склі або вітражем, виконаним під інтер'єр кімнати. Також зсередини на двері можна повісити невелику фіранку, щоб вона не попускала світло з інших кімнат вночі.

Крісло-гойдалка

Зручне крісло-гойдалка допоможе розслабитися вам і буде діяти заспокійливо на дитину під час годування. Якщо у вас є можливість придбати цей предмет інтер'єру, зробіть це, і ви довгі роки не пошкодуєте про витрачені гроші.

Безпека для дитини

Про те, щоб зробити свій будинок безпечним для дитини, варто подумати вже зараз, так як після повернення з пологового будинку у вас не буде на це часу. Вам необов'язково передбачати все заздалегідь, просто почитайте про те, як убезпечити будинок для новонародженого і зробіть тільки це. А в міру того, як малюк почне повзати і ходити, ви подбаєте і про інші небезпеки у вашому домі.

Радіоняня

Подбайте про купівлю гарної, надійної радіоняні. Ви не можете бути скрізь одночасно, а цей маленький гаджет буде повідомляти про всі можливі проблеми і бажання дитини. Особливо корисним цей пристрій буде для вас в перші дні перебування дитини вдома.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Підселяємо в дитячу другу дитину

У перший час ваш малюк напевно буде не в захваті від ідеї ділитися кімнатою з молодшим братиком чи сестричкою. Але, як показує практика, в кінці кінців, діткам навіть подобається жити удвох в одній кімнаті. Крім того, спільне проживання в дитячій часто допомагає малюкам швидше засипати і прекрасно виховує в них найкращі людські якості: ділитися, спілкуватися, знаходити спільну мову, йти на компроміси, вирішувати виникаючі проблеми. Але зараз вам доведеться допомогти старшій дитині прийняти малюка в свою кімнату.

Як і навіщо потрібно зонувати простір в дитячій кімнаті?

Кімната малюка – це той простір, де він проводить більшу частину свого часу. Тут він вчиться, розвивається, грає, відпочиває, спить, спілкується і т.д. Для кожного з цих занять необхідний особливий простір, який буде максимально відповідати потребам дитини. На щастя, виділити окремі місця для відпочинку, ігор і навчання можна в рамках однієї кімнати за допомогою зонування.

Як вибрати покриття підлоги в дитячу

Безсумнівно, всі батьки хочуть, щоб кімната малюка була не тільки красивою, але і максимально безпечною. Тому, вибираючи покриття підлоги для дитячої, варто керуватися не тільки естетичними міркуваннями, але і турботою про здоров'я малюка. Матеріал, яким покрита підлога в кімнаті для дітей, повинен бути гіпоалергенним, антистатичним, екологічним і теплим. Цим вимогам відповідають багато сучасних матеріалів, тому давайте розглянемо більш докладно всі можливі варіанти для дитячої кімнати.

Як заощадити на облаштуванні дитячої кімнати

Усім батькам без винятку хочеться, щоби їхній малюк зростав в достатку і нічого не потребував. На жаль не всі сьогодні заробляють стільки, щоб без проблем забезпечити всі потреби свого малюка і свої власні. Меблі – одна з найбільш витратних статей бюджету, саме тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами простими порадами, як можна заощадити на облаштуванні дитячої кімнати.