Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити свій будинок затишним

Як зробити свій будинок затишним
 

Чи бувало у вас таке відчуття, коли заходите в будинок, що потрібно щось змінити? Або можливо, щось давно хотілося оновити? Пропоную вам кілька цікавих ідей, які можна легко втілити в життя своїми руками.


Затишок у домі допоможуть створити навіть такі дрібниці, як сімейні фотографії, килими, шпалери або картини. Деякі предмети можуть не тільки прикрасити ваш будинок, але і підправити недоліки. Наприклад, штори і шпалери у вертикальну смужку можуть візуально збільшити висоту стелі.

Зверніть увагу на використання натуральних матеріалів. Замініть пластикові відра на плетені кошики. Підставки для ручок і олівців, вази з дерева - все це виглядає по-домашньому.

Незамінними деталями інтер'єру можуть стати вишиті вручну картини, наволочки, скатертини. Сплетений своїми руками килимок або навіть зроблене лежбище для домашнього вихованця. Так само можна прикрасити стіни картинами вашої дитини, або ж, намальованими своїми руками. Ще для створення затишку можна використовувати штучні квіти. Зараз їх роблять настільки схожими на живі, що ніхто не помітить різниці, а красивий, завжди квітучий букет прикрасить ваш будинок. Але не варто забувати і про кімнатні рослини. Адже яскраві квіточки у вазонах теж радують око.

Не обов'язково робити капітальний ремонт, якщо захотілося чогось нового. Можна просто обтягнути диван новою оббивкою. А якщо такою ж тканиною вкрити ще й стільці або крісла, то кімната буде виглядати цілком гармонійно.

Варто звернути увагу на колір, який переважає у вашому домі. Можливо, саме через нього ви не відчуваєте себе комфортно. Наприклад, якщо червоний колір збуджує вашу уяву і штовхає до руху, то зелений і жовтий допомагає творити. А ось лавандовий колір дає відчуття спокою й умиротворення. Це не означає, що потрібно перефарбувати стіни або переклеїти шпалери. Можна просто поміняти штори, купити або пошити нові наволочки або скатертини.

Пам'ятайте, що затишок в домі створюють не дизайнери, а теплі спогади. Заповніть свій простір речами, які будуть вам нагадувати про приємні події. Це може бути фото з друзями або родичами, черепашка, привезена з моря, пляшка, наповнена пісками тих пляжів, де ви відпочивали. Саме ці деталі створять затишок у вашому домі.

Автор: Людвенко Олена

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас