Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Методика раннього розвитку Глена Домана

Методика раннього розвитку Глена Домана
 

Глен Доман – військовий лікар, засновник «Інституту прискорення розвитку дитини».

Багато з Вас, мабуть, чули про так-звані картки Домана, а хтось, можливо, і використовує їх для навчання та розвитку своїх дітей. У чому ж суть методики?


Коли стимулюється зір – активізується діяльність мозку в цілому.

Дітям з раннього віку (практично від народження) демонструють серії карток з різних розділів знань (так звані «біти інформації»), відбувається це декілька разів на день, в період, коли дитина сита, бадьора, перебуває в гарному настрої. Тривають такі уроки не довго (кожна окрема картка демонструється протягом кількох секунд), аби не втомити дитину.

В чому суть такого навчання? Людський мозок росте і розвивається завдяки постійній його активізації, використанню, але цей процес сповільнюється до шести років, саме тому Доман пропонує так рано починати навчання. Як Ви самі, напевне, спостерігали, - малі діти є надзвичайно здібними до навчання, вони сприймають все та швидко засвоюють, всмоктують як губка.

Розпочинав свої заняття Доман із дітьми з ураженою нервовою системою. Їм демонстрували картки із словами, написаними великими червоними літерами, при цьому слово, яке демонструвалося, голосно і чітко промовлялося.

Математики цих дітей навчати подібним способом: їм демонстрували картки з певною кількістю крапок. Результат був вражаючий, паралізовані діти починали рухатися, а з часом бігали і стрибали як цілком здорові діти. У своєму інтелектуальному розвитку вони випереджали здорових однолітків

Має ця методика і недоліки: дитина є досить пасивною під час таких «уроків», адже працює лише її зорова система. Проте сотні батьків, які займалися зі своїми дітьми, використовуючи карточки Домана, відмічають позитивні результати!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Роль допитливості в ранньому розвитку дитини

Тільки злегка подорослішавши, наші дітки стають дуже цікавими. Їх цікавить буквально все: як вони самі, так і навколишній світ. Звичайно, в певні моменти ці мільйони питань можуть дратувати вас, але подумайте про те, що для малюка все, до чого ви давно звикли, є новим і незвіданим. Ні в якому разі не можна придушувати дитячу цікавість. Наберіться терпіння і намагайтеся розповідати дитині про все, що її цікавить, адже цікавість - головна риса, що сприяє розвитку і навчанню, що буде дуже корисно для дитини в майбутньому.

Методика раннього розвитку Сесіль Лупан

На сьогоднішній день тема раннього розвитку дітей дуже актуальна. Як виростити дитину розумною, інтелектуально розвиненою? Цим питанням задаються не тільки молоді батьки, але і пари, які тільки планують вагітність, народження довгоочікуваного первістка.

23 гри для дітей і батьків, які допоможуть розвити дитячу цікавість і запал до пізнання нового

До вступу дитини до школи у вас є достатньо часу, щоб прищепити їй бажання вчитися. У цьому віці малюки допитливі і сприйнятливі до будь-якої нової інформації. Їх мозок перебуває у стадії активного формування, тому працює з найвищою віддачею.

Раннее развитие ребенка

Энштейна спросили: «Вот Вы, великий учёный, разработали теорию относительности - новую идею в мировой физике. Вообще тяжело ли делать открытия?»