Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Діти ростуть: облаштовуємо і переоблаштовуємо дитячу кімнату

Діти ростуть: облаштовуємо і переоблаштовуємо дитячу кімнату
 

Перед Вами постало питання облаштування дитячої кімнати і Ви бажаєте правильно розставити пріоритети та вибрати найкращий варіант? – Спробуємо розібратися!


Зрозуміло, що в процесі того, як дитина підростає, - її потреби змінюються, що мусить відобразитися і в інтер’єрі дитячої кімнати. Це не означає, що коли дитина йде до школи (чи починається будь-який інший етап у її житті) – батькам потрібно повністю переоблаштувати кімнату, викинути старі меблі і інше «начиння» кімнати та придбати нове. Достатньо буде внести деякі корективи, про які мова піде нижче.

Отже, що є важливим при облаштуванні дитячої кімнати для найменших? В першу чергу, увагу потрібно зосередити на наступному: мінімум зайвого, максимум простору. Все тому, що у кімнаті новонародженого рекомендується хоча би через день проводити вологе прибирання. Зрозуміло, що виконати цю рекомендацію буде значно простіше, коли у кімнаті буде мінімум зайвих речей, які накопичують пил. Килими, книги, щільні штори, м’які іграшки – все це потрібно прибрати (сховати на майбутнє). Простір потрібен буде дитині і тоді, коли з ліжечка вона «перебазується» на підлогу, почне там грати, а з часом – бігати по всій кімнаті.

Важливим для дитячої кімнати є питання освітлення, і для кімнати найменших діточок – зокрема. Адже слабке освітлення у кімнаті може призводити до затримки здатності розрізняти кольори.

Натуральність і висока якість – найважливіша умова при виборі усіх елементів інтер’єру дитячої. Основною вимогою до меблів є їх екологічність, використання нешкідливих фарб і матеріалів, що пройшли необхідний контроль і сертифікацію. Звісно, Ви самі добре розумієте, що вибравши одразу якісні речі – зекономите, адже вони не втратять належного вигляду після багаторазових чищень, вологих прибирань, прання, служитимуть довго і надійно.

Щодо кольорової гами кімнати – уникайте надто яскравих кольорів, які швидко втомлюють, можуть дратувати.

Дитина підростає – змінюються вимоги до дитячої. Замість колиски – ліжко, на полицях з’являються книги, нові іграшки, потрібним стає письмовий стіл, більше речей – отже більша шафа. Актуальна деталь– наявність спортивного куточка, «тренажерної стінки». З часом кімнату для комфорту дитини можна розділити на ігрову зону та зону відпочинку, а ще пізніше, коли дитина піде до школи – додати і робочу зону. Тут вже, звісно, потрібно порадитися і з самим мешканцем кімнати, врахувати його смаки і уподобання. Чудово, що зараз є великий асортимент меблів-трансформерів, які змінюються (трансформуються) разом із тим як росте дитина.

Психологи стверджують, що наявність власної кімнати сприяє формуванню у дитини самостійності, відповідальності. Особистий простір потрібен усім нам.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Підселяємо в дитячу другу дитину

У перший час ваш малюк напевно буде не в захваті від ідеї ділитися кімнатою з молодшим братиком чи сестричкою. Але, як показує практика, в кінці кінців, діткам навіть подобається жити удвох в одній кімнаті. Крім того, спільне проживання в дитячій часто допомагає малюкам швидше засипати і прекрасно виховує в них найкращі людські якості: ділитися, спілкуватися, знаходити спільну мову, йти на компроміси, вирішувати виникаючі проблеми. Але зараз вам доведеться допомогти старшій дитині прийняти малюка в свою кімнату.

Як і навіщо потрібно зонувати простір в дитячій кімнаті?

Кімната малюка – це той простір, де він проводить більшу частину свого часу. Тут він вчиться, розвивається, грає, відпочиває, спить, спілкується і т.д. Для кожного з цих занять необхідний особливий простір, який буде максимально відповідати потребам дитини. На щастя, виділити окремі місця для відпочинку, ігор і навчання можна в рамках однієї кімнати за допомогою зонування.

Як вибрати покриття підлоги в дитячу

Безсумнівно, всі батьки хочуть, щоб кімната малюка була не тільки красивою, але і максимально безпечною. Тому, вибираючи покриття підлоги для дитячої, варто керуватися не тільки естетичними міркуваннями, але і турботою про здоров'я малюка. Матеріал, яким покрита підлога в кімнаті для дітей, повинен бути гіпоалергенним, антистатичним, екологічним і теплим. Цим вимогам відповідають багато сучасних матеріалів, тому давайте розглянемо більш докладно всі можливі варіанти для дитячої кімнати.

Як заощадити на облаштуванні дитячої кімнати

Усім батькам без винятку хочеться, щоби їхній малюк зростав в достатку і нічого не потребував. На жаль не всі сьогодні заробляють стільки, щоб без проблем забезпечити всі потреби свого малюка і свої власні. Меблі – одна з найбільш витратних статей бюджету, саме тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами простими порадами, як можна заощадити на облаштуванні дитячої кімнати.