Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Четвертий день народження дитини: поради батькам

Четвертий день народження дитини: поради батькам
 

Не варто вважати, що в цьому віці дитина ще занадто мала, і організовувати якусь культурну програму для неї сенсу не має. Повірте, веселе свято з іграми та веселощами сподобається малюкові куди більше звичного застілля. Маленькими хитрощами того, як зробити свято веселим і незабутнім, ми поділимося з вами далі.



Найкращим часом для свята вважається період після обіднього сну, коли вже всі виспалися і відпочили. Так вам не доведеться переживати про те, куди вкласти спати юних гостей. Та й саме свято не варто затягувати – 2-3 годин вистачить з головою, інакше дітки можуть втомитися і почати вередувати, або і того гірше – влаштувати справжній «концерт».

Скажу відразу – не запрошуйте багато дітей. У цьому віці дітки дуже швидко втомлюються один від одного. Найбільш оптимальним варіантом вважається невелика компанія найближчих маленьких друзів – 3-4 дитини, не більше.

Щоб у всіх дітей був веселий настрій, підготуйте заздалегідь місце – надувні кульки, м'які іграшки та різнокольорові стрічки допоможуть вам у цьому. І не забудьте про музику. Підготуйте заздалегідь плей-лист з хорошими дитячими пісеньками, з ними всім буде веселіше.

А для того, щоб дітки не занудьгували, обов'язково придумайте пару-трійку конкурсів та ігор. Розважальна програма для діток повинна бути гранично простою, щоб всі могли в ній брати участь. Оптимальна тривалість однієї гри – 5 хвилин, після закінчення цього часу діти, як правило, починають відволікатися і втрачати інтерес.

Далеко не всі діти в цьому віці можуть, не соромлячись, грати в будь-які ігри, тим більше з малознайомими дорослими, тому постарайтеся підібрати такі ігри, в яких малюки зможуть брати участь разом зі своїми батьками. Діткам так буде набагато спокійніше, та й батьки зможуть вдосталь посміятися один з одного.

І найголовніше – призи. Підготуйте заздалегідь побільше солодких призів, і не забувайте їх вручати після конкурсу або гри кожному маленькому учаснику, щоб ніхто не образився.

Веселого свята Вам і вашому малюкові!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

3 прості і недорогі тематики для дитячої вечірки

Знову з жахом думаєте, як влаштувати дитині веселе, повноцінне свято і не витратити на нього цілий статок? Наші ідеї допоможуть вам з легкістю і мінімумом витрат організувати тематичну дитячу вечірку – неймовірно цікаву і захоплюючу, від якої і винуватець торжества, і його маленькі гості будуть в захваті. Все, що вам потрібно – лише вибрати тематику!

Як відсвяткувати день народження дитини: 5-6 років

Здавалося б, зовсім недавно ваша дитина була ще зовсім маленькою і нетямущою, а тепер впевнено розмовляє, трохи рахує, читає по складах, а може вже й навчилася писати окремі літери. Так, час летить непомітно, і ось вже скоро черговий день народження вашого маленького дива.