Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Інновації в дитячій гігієні – як змінився підгузник?

Інновації в дитячій гігієні – як змінився підгузник?
 

Жодна молода мама вже не може уявити своє життя без підгузника. Цей елемент дитячої гігієни спростив життя мільйонам сімей по всьому світу. А зовсім недавно вчені з Riverside Bourns College створили спеціальний стікер в підгузках для виявлення зневоднення і бактеріальних інфекцій у дітей. Сьогодні підгузник з усією впевненістю можна назвати технологічним дивом, а його конструкція вдосконалюється з кожним днем.



Минуле

З моменту винаходу першого одноразового підгузника пройшло вже більш ніж півстоліття і, природно, цей засіб гігієни кардинально змінився. Як і сучасний підгузник, перші моделі мали кілька шарів. Однак форму підгузника, втім, як матеріали всередині, навряд чи можна назвати досконалими – вони мало вбирали і сприяли виникненню попрілостей і пелюшкового дерматиту, а сам підгузник погано фіксувався. Найперший підгузник взагалі був зроблений з пластику, що не тільки не сприяло дотриманню гігієни, але і завдавало суттєвого дискомфорту малюкові. Теперішнє

З часом конструкція удосконалилася – з'явилися додаткові шари, липучки, резиночки і нові матеріали для внутрішнього шару. Цей шар – поверхня, яка безпосередньо прилягає до шкіри дитини. Раніше це була марля, сьогодні найбільш прогресивні виробники впроваджують в підгузник поверхню з «дихаючого» матеріалу. «Я рекомендую батькам віддавати перевагу підгузникам, у яких «дихаючий» внутрішній шар, щоб між тілом малюка і підгузником циркулювало повітря. Це допоможе запобігти появі попрілостей і подразнень шкіри» , – зазначає лікар-педіатр, експерт торгової марки Helen Harper Наталія Гейко. Другий шар підгузника приймає рідину і забезпечує її рівномірний розподіл. Третій шар – це найважливіший елемент підгузника, який відповідає за вбирання рідини. На сьогоднішній момент існують два основних матеріалу: розпушена целюлоза і більш сучасний суперабсорбент або САП, використання якого в підгузку можна вважати справжнім технологічним проривом. Завдяки високій здатності до набухання один грам САП може увібрати до одного літра води. Це означає, що суперабсорбент може увібрати кількість рідини, яка в 1000 разів перевищує його власну вагу! Для порівняння – той самий показник для розпушеної целюлози становить всього 20. Четвертий зовнішній шар підгузника – це своєрідний бар'єр між вмістом і одягом. Виготовляється з еластичного полімерного матеріалу, який пропускає повітря, але не дає витікати назовні рідині, що дозволяє шкірі малюка «дихати».

як змінився підгузник

Майбутнє

Звичайно, майбутнє складно прогнозувати, але навіть сьогодні є підстави стверджувати, що підгузники через кілька років будуть справжніми міні- «комп'ютерами». Вже зараз вчені з Університету Токіо працюють над створенням «розумного» підгузника з різними сканерами та індикаторами. За допомогою них можна буде дистанційно визначати вологість шкіри малюка, наповненість, а також час, що залишився до зміни підгузника. Крім того, індикатори видаватимуть код, за допомогою якого визначатимуться різні інфекції. А розробка нових матеріалів дозволить створити такі шари, які повністю виключать появу дерматиту – настільки ніжною буде їх поверхня.

Наука і прогрес не стоять на місці – кожен рік вчені всього світу працюють на користь малюків та їх батьків. А завдяки компаніям, які виробляють підгузники, ці інновації впроваджуються в наше життя і роблять його ще комфортнішим!
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

3 найкращі рецепти для першого прикорму немовлят

Що таке вічні теми? Судячи з останніх даних Google, це – любов, гроші і... прикорм. Адже скільки б не говорили про прикорм, він все одно викликає у мам безліч питань. З чого краще починати? Чому одні мами дають на перший прикорм кашу, а інші – овочі? Як готувати для грудничка? У нашій статті 3 рецепти, рекомендовані педіатрами, які будуть ідеальним прикормом для дітей 6 місяців.

Helen Harper Baby: там, де живе дитинство

З появою малюка в дім приходить чарівний світ дитинства. Першими з'являються зайчата, ведмежата, кошенята, левенята і навіть жирафи! Чому вони? Та тому, що саме ці тваринки зображені на підгузниках Helen Harper Baby!

ДВІЧІ МАМА

Уявляєте, у нас вдома з'явився ще один малюк, зовсім крихітний. І тепер моя мама постійно зайнята ним: годує, робить масаж, змінює підгузники, носить на ручках, коли він плаче, а плаче по ночах він, до речі, вдень і вночі. Загалом, тепер мамі зовсім ніколи грати зі мною. Як же так вийшло? А раптом у нас з'явиться ще один малюк? Що тоді буде?

Helen Harper Soft&Dry – найкращі підгузники для зимових прогулянок

Сухі штанці завжди важливі. А взимку сухість – не тільки комфорт, від неї залежить здоров'я малюка. Адже яким би теплим не був зимовий одяг, як тільки промокли штанці, виникає ризик переохолодження і застуди. Інша справа, якщо батьки подбали про те, щоб дитина завжди була в підгузниках Helen Harper Soft&Dry.